Cinema a la Fresca – The Florida project

Cinema a la Fresca – The Florida project

Cinema a la Fresca |

Dijous 12 a les 22h |

Entrada gratuïta |

Plaça de La Cate |

Els marges de la vida

Ens solen explicar que tot cos central té uns marges, tota teràpia uns efectes secundaris o tota política uns efectes colaterals. Aquests conceptes no deixen de ser eufemismes d’una mateixaidea, de tota norma sorgeixen excepcions fins al punt de que l’excepció es pot convertir en conducta.

Aquesta introducció ens prepara per la història de la Moonee i la seva mare, la Halley, que viuen en un motel barat en els entorns comercials del complex de WaltDisney a Orlando, Florida. La subsistència familiar es basa en les ajudes governamentals i en el que vulgarment anomenem “buscar-se la vida”. El dia a dia dels adults, mancat de cap ordre establert, es propaga a l’ociositat estival de la Moonee i el seu grup d’amics entretinguts en bromes irreverents i aventures descontrolades. Tampoc cal oblidar el personatge de Willem Dafoe, Bobby a la pel·lícula, una barreja de gerent de l’establiment i responsable de solucionar-ho tot que acaba sent una mena d’àngel de la guarda pels clients del motel.

El director, Sean Baker, agafa la història i la filma amb un estil quasi documental per fer evident el caràcter metafòric de tota la narració. Les localitzacions són escenaris reals, malgrat que ens costi creure-ho admirats per un colorisme pop passat de frenada. El motel on té lloc la pel·lícula segueix funcionant durant la filmació i amb això es desdibuixa de nou la frontera entre ficció i realitat. L’helicòpter que apareix recurrentment no era part del guió, però fent de la necessitat virtut, va ser inclòs en la trama com un personatge més davant de la impossibilitat pressupostaria de fer-lo desaparèixer. Willem Dafoe va anar a viure durant una setmana a la zona de rodatge per submergir-se en la realitat dels personatges. Tota això per donar consistència a un cinéma vérité a la americana. Un cinema que circula al marge de la industria retratant gent que deambula al marge de la societat.

I per acabar un joc, fixeu-vos com ha estat filmada l’escena final, busqueu les diferències amb la resta de la pel.lícula.

 

Fitxa tècnica:

Direcció: Sean Baker
Guió: Sean Baker, Chris Bergoch
País: Estats Units
Gènere: Drama
Metratge: 115 min.
Intèrprets: Brooklynn Prince, Willem Dafoe, Bria Vinaite, Caleb Landry Jones, Mela Murder, Valeria Cotto, Christopher Rivera, Macon Blair, Sandy Kane, Karren Karagulian, Lauren O’Quinn, Giovanni Rodriguez, Carl Bradfield, Betty Jeune, Cecilia Quinan, Andrew Romano, Samantha Parisi, Gary B. Gross
Música: Lorne Balfe
Muntatge: Alexis Zabé

Related upcoming events

 • 25-11-2018 18:00 - 25-11-2018 20:00

  TEATRE AMATEUR |


  Diumenge 25 de novembre |

  A les 18h |

  Sala d'espectacles |

  Preu: 10€ · Socis de La Cate 8€ |

  Durada:  70 minuts |

   

  Sinopsi:
  Quan vas a un banc i demanes un crèdit te’l poden concedir o no. Si te’l concedeixen no passa res. Si no te’l concedeixen comencen els problemes. Si el senyor director no afluixa els “quartos” iniciaràs una acció definitiva que convertirà la seva vida en una catàstrofe.

  Fitxa artística:
  Direcció: Enric Gallifa
  Intèrprets: Jaume Fàbregas i Carles Andreu
  So i llum: Joan i Gil Jumbert
  Atrezzo: Carme Martorell
  Música i efectes especials: Rubèn Penyafiel
  Escenografia: Jaume Canaleta, Josep Andreu, Nito Güell, Quico Ramón, Adjutori Pla, Joan Turón, Quim Pereira.
  Pintura: Miquel Colell
  Fotografia: Rubèn Penyafiel
  Maquillatge: Carme Dalmau

 • 18-12-2018 19:30 - 18-12-2018 22:00