Cinema ‘Spellbound’

View Calendar

Els Amics dels Museus Dalí, amb la col·laboració del Cineclub Diòptria, organitzen la segona edició del mini cicle de cinema dalinià a La Cate de Figueres el proper mes de novembre. En aquesta ocasió, es projectaran una de les obres mestres d’Alfred Hitchcock, Spellbound, i el documental La Vida Secreta de Portlligat. La Casa de Salvador Dalí.

La primera sessió serà el 15 de novembre a dos quarts de 9 del vespre. Es projectarà la pel·lícula Spellbound (1945) d’Alfred Hitchcock en què Salvador Dalí va col·laborar. La pel·lícula serà presentada per Carme Ruiz, curadora en cap del Centre d’Estudis Dalinians, qui parlarà del binomi Hitchcock – Dalí i dels motius pel quals sorgeix aquesta col·laboració entre els dos artistes.

Spellbound va ser una de les primeres cintes americanes que prenien el psicoanàlisis com a tema. Es tractava de presentar un misteri en què la clau es trobava en la interpretació d’un somni. Les raons per les quals Hitchcock va voler que Dalí col·laborés en la pel·lícula provenien, precisament, de la seva insatisfacció per la manera en què el cine havia resolt fins llavors les seqüencies oníriques.

La segona sessió serà el 29 de novembre amb la presentació del documental La Vida Secreta de Portlligat. La Casa de Salvador Dalí, un documental de la Fundació Gala-Salvador Dalí realitzat per DocDoc Films. Dirigit per David Pujol, qui comparteix guió amb Montse Aguer, ha estat guardonat amb dos premis del Arte Non Stop Festival International Film & Art Festival BA 2017 i amb el Premi d’Or en la categoria de llargmetratges de museus de l’AVICOM, el Comité Internacional de l’Audiovisual, Noves Tecnologies i Mitjans Socials de l’ICOM, el Consell Internacional de Museus. La presentació anirà a càrrec de Montse Aguer, directora dels Museus Dalí, i David Pujol, realitzador, guionista i productor de Doc Doc Films.

El documental ens situa a la casa de Salvador Dalí a Portlligat, l’entorn de Cadaqués i el Cap de Creus i va interposant aspectes més desconeguts de la seva biografia, especialment les relacions amb el seu pare i la seva germana.

L’entrada a les sessions és gratuïta prèvia reserva de plaça per garantir l’aforament. Per reserves, heu de telefonar al 972 677 520 o enviar un correu a amics@fundaciodali.org.

Related upcoming events

 • 18-01-2018 21:00 - 18-01-2018 23:00

  CINECLUB DIÒPTRIA |

  DIJOUS 18 DE GENER - 21h |

  Els límits de l'art

  En la seva anterior pel·lícula ‘Turist’, Ruben Östlund parlava sobre qui som i què volem ser, qüestionant l'espectador davant d’una situació límit, però a ‘The square’, el director suec fa un pas més enllà.

  Una instal·lació de l’artista Lola Arias anomenada ‘The square’, ens recorda la nostra responsabilitat davant la comunitat i la pèrdua de confiança en els altres. Així és com el món de l'art es converteix en l'escenari perfecte per a aquestes reflexions que, des de la sàtira, tracten les misèries més enquistades de les societats occidentals. Ens parla també dels límits amb la representació simbòlica d'un quadrat que pretén definir els nostres drets i obligacions com a éssers humans.

  Östlund qüestiona quines són les apostes actuals de l’art contemporani, les seves relacions amb la societat, amb la història i amb la cultura. Es pregunta també si l’art encara és capaç de generar relacions amb el món, i convida la societat a interrogar-se sobre un món que no és capaç de viure les relacions humanes reals, sinó que ho fa a través de l’espectacle. Una societat on tot allò que no es pot comercialitzar està destinat a morir, fins i tot les relacions personals.

  Un film per pensar en l'art com una mercaderia absoluta, com la imatge mateixa del valor i per afrontar-se a les incongruències socials i d’un mateix. Un mirall per a tots aquells qui són incapaços de responsabilitzar-se del que ocorre als espais públics, dels que s’obliden d'explorar la relació amb el nostre jo més primitiu i, sobretot, un film per recordar que, en paraules del director, el liberalisme juga amb la culpa de l'individu i menysprea la capacitat de les societats per organitzar-se.

  ‘The square’, guardonada amb la Palma d’Or al darrer Festival de Cannes, ha estat creada des de la mirada escandinava, però ens permet pensar sobre qüestions molt universals que estan corcant el món actual: la desigualtat, la irresponsabilitat i el narcisisme. Una lliçó de veritats incòmodes per a una societat que ha perdut la capacitat de provocar, desemmascarar-se i expressar-se amb llibertat.

  THE SQUARE
  Direcció: Ruben Östlund
  Guió: Ruben Östlund
  País: Suècia
  Gènere: Comèdia. Drama
  Metratge: 142 min.
  Intèrprets: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary, Christopher Læssø, Marina Schiptjenko, Elijandro Edouard, Daniel Hallberg, Martin Sööder, Linda Anborg, Emelie Beckius, Peter Diaz, Sarah Giercksky, Jan Lindwall
  Muntatge: Fredrik Wenzel
 • 21-01-2018 18:00 - 21-01-2018 19:30

  Teatre
  Diumenge 21 de gener, 18 h
  12 € • Socis La Cate, 8 €

  Sinopsi:
  Bastarda’s Reloaded és un vodevil familiar i molt musical protagonitzat per la família bastarda, una important saga vedettes d'èxit internacional (o això diuen elles). Caroline Bastarda i Eudald Capdevila acaben de ser pares d'una nena que, en el cas seguir l'ofici, i sent instruïda pel Fräulein Oh, serà la setena generació de vedettes de la família. Mª Dolors Bastarda, Lola, mare de Caroline, àvia de la criatura i ara una sogra absolutament fascinada pel seu gendre eudald, un jove director d'una oficina bancària. També hi participa la cosina germana de Lola, Maria Lluïsa Bastarda, coneguda amb el nom de "la mega pubilla". Tots ells formen part d'aquest cabaret, que fins i tot amb el part coincidint amb l'estrena, han aconseguit aixecar el teló. "Bastarda's reloaded", recarregades, remasteritzades i acabades de parir. Ni un part, ni una mare primerenca, poden aturar el show; l'espectacle sempre ha de continuar.

  COMPRA D'ENTRADES:


 • 28-01-2018 17:00 - 28-01-2018 18:00

  Diumenge 28 de gener - 17 h
  Cinema - Cicle de Cinema Clàssic
  4 € · Jubilats, 3€ · Socis de la Cate i T+65, 2 €
  Sala Toni Montal

  Sinopsi:
  Un elegant play boy i una guapa cantant d’un club nocturn es coneixen a bord d’un transatlàntic, gràcies a la invitació de dues persones. Ella és l’amant d’un magnat i ell està compromés amb una rica hereva. Entre ells sorgeix un apassionant història d’amor que els portarà a fer una promesa: trencar amb els seus compromisos buscar feina i trobar-se al cap de sis mesos per continuar la vida junts.

  Any: 1939
  Durada: 87 minuts
  País: EE.UU
  Director: Leo McCarey
  Guió: Donadl Odgen Stewart, Delmer Daves
  Música: Roy Webb, Harold Arlen, Buddy G. DeSylva
  Fotografia: Rudolph Maté
  Repartiment: Irene Dunne, Charles Boyer, Maria Ouspenskaya, Astrid Allwyn, Maurice Moscovitch.
  Productora: RKO
  Gènere: Romàntica

   

 • 05-02-2018 20:15 - 30-04-2018 20:15

  Curs de rapsòdia i poesia en 12 sessions entre febrer i maig impartit per Ramon Bartrina, poeta, rapsode i performer. 

  TOTA LA INFO A https://ramonbartrina.com/2018/01/02/taller-de-poesia-i-rapsodia-a-la-cate/#more-663

  Ramon​ ​Bartrina​ ​Ibañez​ ​(Esplugues de Llobregat, 1982):
  Llicenciat en Ciències Ambientals. Viu a les comarques gironines des del 2002. En l'actualitat és poeta, rapsode, relatista i performer. És editor en l'editorial independent Edicions Tremendes. És cofundador de l'Associació cultural Kerunta i membre dels grups poètics: La Companyia (poesia i dansa), Kerunta Poetry (polipoesia) i Teories de la Inspiració (polipoesia audiovisual). És programador dels cicles culturals: Nits ESLIM i Alvarinho Nits. [O p m e i t] és el títol del seu primer poemari. Ha publicat contes i poesies a revistes de paper i digitals. La seva poesia escènica s'alimenta de l'Spoken Word i del Poetry Slam, del qual és el guanyador de la 4a edició de l'Slam Girona. Imparteix tallers per adults i adolescents de poesia, rapsòdia i d'escriptura creativa. Se l'ha vist recitar en diversos indrets de Catalunya, com també per Madrid, Teruel, Bilbao, Zaragoza, Jaen i Perpinyà.
  Més informació a: ramonbartrina.com

  SESSIONS:
  1-El​ ​teu​ ​nom​ ​és​ ​poesia:​ ​poesia​ ​creativa
  2-Figu(e)res​ ​retòriques​ ​I
  3-Figu(e)res​ ​retòriques​ ​II
  4-Figu(e)res​ ​retòriques​ ​III
  5-Monosil·labisme
  6-La​ ​Cate​ ​és​ ​poesia​ ​(poesia​ ​d’espais)
  7-Figueres​ ​és​ ​poesia​ ​(poesia​ ​d’espais)
  8-Poesia​ ​automàtica
  9-Generació​ ​BEAT
  10-Spoken​ ​word
  11-Poetry​ ​slam
  12-Explosió​ ​sonora​ ​(polipoesia)

  Inscripcions a la secretaria de La Cate de dilluns a dimecres de 18 a 21 h, dijous de 18 a 20 h i divendres de 10 a 13 h.
  Preu del curs: 120 € · Socis de La Cate, 80 €

   

 • 07-02-2018 20:30 - 07-02-2018 21:30

  Música | Teatre
  Dimecres 7 de febrer, 20.30 h
  Commemoració de la caiguda de Figueres

  Sinopsi:
  Maleïdes les guerres és un enfilall de veritats colpidores, fet de cançons, poemes, textos i testimonis (clàssics i d’avui) i de música.

  Vivim en un món convuls i decadent que reclama a crits la nostra participació. Com a artistes compromesos amb la societat sentim que és des del nostre àmbit de creació, des de la Cultura, que hi hem de donar resposta. Tenim armes de construcció massiva contra tanta destrucció. Reivindiquem l’arsenal que ens és propi: les paraules, la música, la poesia, la melodia, les notes, la creativitat… és a dir la cultura, l’educació,  la informació, el coneixement, per rebel•lar-nos contra la barbàrie, la hipocresia, la ignorància, la manipulació, la mentida i la post-veritat. Denunciem les guerres, totes i cadascuna, en totes les seves formes,  i ho fem amb la veu, la música i les paraules (nostres i de músics, de poetes i testimonis, d’escriptors contemporanis…) . Ara us les regalem, volem compartir-les,  per recordar-nos que lluitar ens fa estar vius i ser més lliures. Maleïdes les guerres, i, sobretot, aquell qui les va fer.

  Fitxa artística:
  Música i versions: Carles Beltran
  Paraules i dramatúrgia: Lali Barenys
  Cantant: Namina

  TEXTOS I CANÇONS DE: Ovidi Montllor, Arthur Rimbaud, Henry Reed, Iolanda Barenys, Günter Eich,  els Manel, W.H. Auden, Boris Vian, Bob Dylan, Joan Oliver (Pere Quart) , Silvio Rodriguez,  Martin Niemoller, Laura Freijo, A.E.HOusman, testimonis de cooperants de Metges sense Fronteres (amb l’ajuda de Jordi Coca), Jordi Solà,  entre altres.

   

 • 11-02-2018 17:00 - 11-02-2018 18:00

  Diumenge 11 de febrer - 17 h
  Cinema - Cicle de Cinema Clàssic
  4 € · Jubilats, 3€ · Socis de la Cate i T+65, 2 €
  Sala Toni Montal

  Sinopsi: El marit d’Elisabeth Curtis, ha desaparegut en algun lloc d’Àfrica mentre intentava trobar les mines del Rei Salomó. Per trobar-lo, Elisabeth contracta l’aventurer i explorador Alan Quatermaine i li ofereix una recompensa de 50.000 lliures.

  Any: 1950
  Durada: 102 minuts
  País: EE.UU
  Director: Andrew Marton, Compton Bennett
  Guió: Helen Deutsch (Novel•la: H. Rider Haggard)
  Música: Misha Spoliansky
  Fotografia: Robert Surtees
  Repartiment: Deborah Kerr, Stewart Granger, Richard Carlson, Hugo Hass, Lowell Gilmore, Kimursi, Siriaque, Sekaryongo, Baziga, Munto Anampio, John Banner, Benempinga, Gutare, Ivargwema, Henry Rowland.
  Productora: Metro-Goldwin-Mayer
  Gènere: Romàntica / Aventures

 • 18-02-2018 11:30 - 18-02-2018 12:30

  Titelles - Putxinel·lis
  Diumenge 18 de febrer, 11.30 h

  Sinopsi:
  Una història de titelles de guant, ambientada en els anys 60, on la música ie-ie hi té un paper destacat. La protagonista de la història descobreix quan persegueix el seu somni que a vegades les persones poden ser llimones: tan boniques per fora, i tan àcides per dins.

  Adults, 5 € • Adults socis de la Cate, 4 € • Nens, 4 € • Nens socis de la Cate i del Club dels Tits, 3 €

  Fitxa artística:
  Manipuladors-actors: Litus Codina i Lídia Clua
  Direcció: Tactilicuä
  Escenografia: Fortià Coromina
  Disseny llums: Quim Blancafort
  Construcció titelles: Cecilia Frachia
  Vestuari titelles: Lídia Clua
  Veu ràdio: Joan Puig i Lídia Clua
  Toc estètic: Caruca Ballesteros
  Mà de pintura: Eulàlia Llopart
  Disseny imatge cartelleria: Alucinamandarines
  Agraïments: Miquel Nevado, Pere Mas i Ferran Aguiló

   


 • 25-02-2018 17:00 - 25-02-2018 18:00

  Diumenge 25 de febrer - 17 h
  Cinema - Cicle de Cinema Clàssic
  4 € · Jubilats, 3€ · Socis de la Cate i T+65, 2 €
  Sala Toni Montal

  Sinopsi:
  El publicista Jim Blanding, casat i amb dos filles, està fart dels sorolls, les presses i les tensions de Manhattan. Per això, decideix comprar una casa de camps a Connecticut, però la casa es troba en tan mal estat que la única solució és tirar-la a terra i construir una nova. La hipoteca, mil despeses imprevistes i tota classe d’incidents fan que Jim Blandings comenci a penedir-se de la seva decisió.

  Any: 1948
  Durada: 94 minuts
  País: EE.UU
  Director: H. C. Potter
  Guió: Norman Panama, Melvin Frank (Novel•la: Eric Hodgins)
  Música: Leigh Harline
  Fotografia: James Wong Howe (B&W)
  Repartiment: Cary Grant, Mirna Loy, Melvyn Douglas, Reginald Denny, Sharyn Moffett, Connie Marshall, Jason Rowards Sr., Louise Beavers, Ian Wolfe, Harry Shannon, Tito Vuolo, Nestor Paiva, Lurene Tuttle, Lex Barker, Emory Parnell
  Productora: RKO – Radio Pictures
  Gènere: Comèdia

 • 27-02-2018 19:15 - 27-02-2018 21:30

  Òpera en directe
  Dimarts 27 de febrer - 19.45 h
  Retransmissió en directe des del Liceu Barcelona
  General, 15 € · Socis de La Cate, 10 €
  Sala Toni Montal

   


 • 10-03-2018 21:00 - 10-03-2018 22:30

  COMPRA D'ENTRADES:
  Teatre
  Dissabte 10 de març, 21 h
  12 € • Socis de La Cate, 8 €

  Sinopsi:
  Per tal de commemorar l’any Puig i Cadafalch, Teatre Obligatori i la Federació d’Ateneus de Catalunya produeixen un espectacle teatral basat en la vida i obra del rellevant arquitecte, historiador i polític. El principal objectiu és difondre la seva figura arreu del territori en els escenaris dels diferents teatres i sales d’exhibició dels ateneus de Catalunya.
  Un monòleg interessant i emotiu, amb Sergi Mateu, a partir d’una dramatúrgia feta a mida, especialment per a l’ocasió, per Marc Rosich, que també en firma la direcció.

  Fitxa artística:
  Actor: Sergi Mateu
  Dramatúrgia i direcció: Marc Rosich
  Il•luminació i escenografia: Laura Clos (Closca)
  Vestuari: Núria Llunell
  Espai sonor: Josep Sánchez-Rico
  Ajudant direcció: Jordi Andújar
  Producció executiva: Íngrid Marín
  Co-Producció: Federació d’Ateneus de Catalunya i Teatre Obligatori
  (Logos: XTAC, federació ateneus)

   

 • 11-03-2018 17:00 - 11-03-2018 18:00

  Diumenge 11 de març - 17 h
  Cinema - Cicle de Cinema Clàssic
  4 € · Jubilats, 3€ · Socis de la Cate i T+65, 2 €
  Sala Toni Montal

  Sinopsi:
  París, finals del segle XIX. El pintor impressionista Toulouse-Lautrec, membre d’una família aristocràtica francesa, s’apassiona per la vida bohèmia dels baixos fons parisencs i visita amb freqüència el mític Moulin Rouge, un cabaret on, mientre beu, contempla a les sensuals ballarines que ballen el can-can.

  Any: 1952
  Durada: 123 minuts
  País: EE.UU
  Director: John Huston
  Guió: Anthony Veiller, John Huston, (Novel•la: Pierre La Mure)
  Música: George Auric
  Fotografia: Oswald Morris
  Repartiment: José Ferrer, Zsa Zsa Gabor, Colette Marchand, Claude Nollier, Katerine Kath, Suzanne Flon, Christopher Lee, Peter Cushing.
  Productora: Coproducció EE.UU – Regne Unit.
  Gènere: Drama / Biogràfic

 • 18-03-2018 11:30 - 18-03-2018 12:30

  Titelles - Putxinel·lis
  Diumenge 18 de març, 11.30 h

  Sinopsi:
  Què passa amb totes aquelles idees que es queden a mitges? A on van a parar? Nòmada és una història sobre les històries. Nòmada és la història d’un viatge. Una nena que neix d’una bola de paper decideix trobar la seva història a través de les pàgines d’un llibre ple d’aventures. Segur que finalment trobarà la seva, però potser no és la que ella esperava.

  Adults, 5 € • Adults socis de la Cate, 4 € • Nens, 4 € • Nens socis de la Cate i del Club dels Tits, 3 €

  Durada: 30 minuts

  Fitxa Artística:
  Idea original, interpretació i construcció| Inés Alarcón
  Música| Shunichi Kohroki
  Vestuari| Charo González
  Producció| Variabilis Cía.
  Disseny gràfic| David Silva (Rasgo Audaz)

   

  COMPRA D'ENTRADES: • 25-03-2018 17:00 - 25-03-2018 18:00

  Diumenge 25 de març - 17 h
  Cinema - Cicle de Cinema Clàssic
  4 € · Jubilats, 3€ · Socis de la Cate i T+65, 2 €
  Sala Toni Montal

  Sinopsi:
  A la seva tornada de les creuades, el Rei Ricard Cor de Lleó el fan presoner a Àustria. El seu germà Joan, es nega a pagar l’elevada suma de diners que li exigeixen a canvi de la seva llibertat, ja que així pot seguir usurpant el tro d’Anglaterra. El cavaller Ivanhoe, un dels partidaris de Ricard, intentarà per tots els mitjans conseguir els diners del rescat.

  Any: 1952
  Durada: 106 minuts
  País: EE.UU
  Director: Richard Thorpe
  Guió: Noel Langley
  Música: Miklós Rózsa
  Fotografia: F. A. Young
  Repartiment: Robert Taylor, Elisabeth Taylor, Joan Fontaine, George Sanders, Emlyn Williams, Finlay Currie, Guy Rolfe, Robert Douglas.
  Productora: Coproducció EE.UU – Regne Unit; Metro-Goldwin-Mayer
  Gènere: Aventures / Època

 • 08-04-2018 17:00 - 08-04-2018 18:00

  Diumenge 8 abril - 17 h
  Cinema - Cicle de Cinema Clàssic
  4 € · Jubilats, 3€ · Socis de la Cate i T+65, 2 €
  Sala Toni Montal

  Sinopsi:
  Un multimillonari (Yves Montand) s’enamora d’una estrella de Broadway (Marilyn Monroe) qui protagonitza un espectacle on es ridiculitza als millonaris. Per conèixer-la, convenç a Milton Berle, Bing Crosby i Gene Kelly (que s’interpreten a si mateixos) per a què l’instrueixin en l’art de la comèdia, la cançó i el ball, amb l’objectiu d’incorporar-se a la companyia de teatre. L’actriu s’enamora d’ell però, quan de temps podrà mantenir l’engany?

  Any: 1960
  Durada: 118 minuts
  País: EE.UU
  Director: George Cuckor
  Guió: Hal Kanter, Norman Krasna
  Música: Lionel Nweman
  Fotografia: Daniel Fapp
  Repartiment: Marilyn Monroe, Yves Montand, Tony Randall, Frankie Vaugham, Wilfrid Hyde-White, David Burns, Michael David, Mara Lynn, Gene Kelly, Bing Crosby, Milton Berle.
  Productora: 20th Century Fox.
  Gènere: Musical / Comèdia

 • 15-04-2018 11:30 - 15-04-2018 12:30

  Titelles - Putxinel·lis
  Diumenge 15 d’abril, 11.30 h

  Sinopsi:
  En Bilal arriba a Babel buscant els seus cosins que encara no coneix. Allà descobreix que hi corre un rumor inexplicable: “No es pot riure! Riure és molt dolent i a més, s’encomana”. En Bilal pregunta, però ningú li sap respondre el perquè d’una prohibició tan antipàtica. Haurà de desmuntar el rumor que fa que tothom cregui que no pot riure i enfrontar-se als entrebancs que li posa en Manelic i la l’escombraire, la qual no para d’escampar rumors a tort i a dret. Juntament amb la valenta Marina i amb l’ajuda de l’àvia Pessigolles, en Bilal lluitarà com un agent antirumors per tal que al poble s’hi pugui tornar a riure lliurement. Una comèdia de titelles que a través del riure i la cançó tracta de fer reflexionar a petits i grans sobre la diversitat cultural i els rumors amb els que convivim.

  Adults, 5 € • Adults socis de la Cate, 4 € • Nens, 4 € • Nens socis de la Cate i del Club dels Tits, 3 €

  Durada: 30 minuts
  Fitxa Artística:
  Direcció: Eugenio Navarro
  Idea original i interpretació: Néstor Navarro
  Guió: Patricia Martínez del Hoyo
  Vestuari: Jordina Salvany
  So: Matías Torres
  Fotografies: Adriana Cabeceran

   


 • 29-04-2018 17:00 - 29-04-2018 18:00

  Diumenge 29 d'abril - 17 h
  Cinema - Cicle de Cinema Clàssic
  4 € · Jubilats, 3€ · Socis de la Cate i T+65, 2 €
  Sala Toni Montal

  Sinopsi:
  Johnny Farrell (Glenn Ford), un aventurer que viu de fer trampes en el joc, va a Buenos Aires. Allà el treu d’un tràngol Ballin Mundson, el propietaro d’un luxós Casino que acaba fent d’ell el seu home de confiança. Un dia, Mundson li presenta la seva dona, Gilda. La seva sorpresa no té límits: fou ella qui el va convertir en el que és; un ésser cínic i amargat.

  Any: 1946
  Durada: 110 minuts
  País: EE.UU
  Director: Charles Vidor
  Guió: Marion Parsonnet (Novel•la: E.A. Ellington)
  Música: Hugo Friedhofer
  Fotografia: Rudolph Maté (B&W)
  Repartiment: Rita Hayworth, Glenn Ford, George McReady, Joseph Calleia, Steven Geray, Rosa Rey, Joseph Sawyer, Gerald Mohr, Mark Roberts, Ludwig Donath.
  Productora: Columbia Pictures Corporation
  Gènere: Cinema Negre / Drama


 • 13-05-2018 17:00 - 13-05-2018 18:00

  Diumenge 13 maig - 17 h
  Cinema - Cicle de Cinema Clàssic
  4 € · Jubilats, 3€ · Socis de la Cate i T+65, 2 €
  Sala Toni Montal

  Sinopsi:
  La jove Sabrina, filla del xofer britànic dels poderosos Larrabee, està enamorada del fill menor de la família, que coqueteja amb ella per entreteniment. El pare l’envia a Paris, on torna convertida en una dona elegant i seductora que transtorna als dos germans Larrabee, tant al frívol David com a l’hermètic i adust Linus.

  Any: 1954
  Durada: 113 minuts
  País: EE.UU
  Director: Billy Wilder
  Guió: Billy Wilder, Ernest Lehman (Obra: Samuel A. Taylor)
  Música: Friedrich Hollaender
  Fotografia: Charles Lang (B&W)
  Repartiment: Humphrey Bogart, Audrey Hepburn, William Holden, Walter Hampden, John Williams, Margha Hyer, Joan Vohs, Marcel Dalio, Marcel Hillaire, Nelia Walker, Francis X. Bushman, Ellen Corby.
  Productora: Paramount Pictures
  Gènere: Comèdia Romàntica

 • 24-05-2018 19:15 - 24-05-2018 22:00

  Dansa contemporània en directe
  Dijous 24 de maig - 19.15 h
  Retransmissió en directe des de l’Òpera Garnier de París
  General, 15 € · Socis de La Cate, 10 €
  Sala Toni Montal
 • 27-05-2018 17:00 - 27-05-2018 18:00

  Diumenge 27 de maig - 17 h
  Cinema - Cicle de Cinema Clàssic
  4 € · Jubilats, 3€ · Socis de la Cate i T+65, 2 €
  Sala Toni Montal

  Sinopsi:
  Matt Calder (Robert Mitchum) arriba a un campament miner per fer-se càrrec del seu fill de nou anys, Mark i agrair a Kay (Marilyn Monroe), la cantant del saloon, que l’hagi cuidat. Pare i fill es dirigeixen a la granja que ha comprat al costat d’un abundant riu però la tranquil•litat es veu interrompuda per l’arribada de kay, acompanyada de Weston, un jugador professional que fuig amb els cavalls deixant-los indefensos davant l’atac dels indis. La seva única sortida és fugir en una barca que, en prou feines, resisteix les aigües braves. En la fugida i havent de superar nombrosos perills que es troben al seu pas, Matt i Kay s’aniran enamorant poc a poc.

  Any: 1954
  Durada: 91 minuts
  País: EE.UU
  Director: Otto Preminger
  Guió: Frank Fenton
  Música: Ciryl J. Mockridge
  Fotografia: Joseph LaShelle
  Repartiment: Robert Mitchum, Marilyn Monroe, Rory Calhoun, Tommy Rettig, Murvyn Vye, Douglas Spencer.
  Productora: 20th Century Fox
  Gènere: Aventures / Western

 • 07-06-2018 19:45 - 07-06-2018 22:00

  Òpera en directe
  Dijous 7 de juny - 19.45 h
  Retransmissió en directe des de l’Òpera de la Bastille de París
  General, 15 € · Socis de La Cate, 10 €
  Sala Toni Montal
 • 19-06-2018 19:15 - 19-06-2018 22:22

  Òpera en directe
  Dimarts 19 de juny - 19.15 h
  Retransmissió en directe des de l’Òpera Garnier de París
  General, 15 € · Socis de La Cate, 10 €
  Sala Toni Montal

   


Disseny Dani Bertran