La Pols

La pols

Dijous 08 de novembre de 2018 21:00h a La Cate

** AMB LA PRESÈNCIA DEL SEU DIRECTOR, LLÀTZER GARCÍA ***

*** ENTRADA GRATUÏTA PER TOTES LES ESPECTADORES I ESPECTADORS DEL MUNTATGE TEATRAL “ELS NENS DESAGRAÏTS DEL DISSABTE DIA 10 A LA CATE ***

 

ORFES EMOCIONALS

Llàtzer García forma part de la generació del boom de la nova dramatúrgia catalana, al costat de noms com Pau Miró, Josep Maria Miró, Marta Buchaca, Guillem Clua, Esteve Soler, Jordi Casanovas i Cristina Clemente, però ha seguit un camí una mica diferent, ja que de seguida va crear la seva companyia, Arcàdia, i ha tractat temes i conflictes que no són habituals.

Amb “Els nens desagraïts”, tanca la seva trilogia sobre la familia, iniciada amb “La terra oblidada” i continuada amb “La pols”, tres textos de Llàtzer Garcia que parlen de les nostres arrels o de la impossibilitat de tallar amb elles, per molt que ens hi esforcem.

El dramaturg gironí va debutar al 2016 a la direcció cinematogràfica amb la segona de les parts de la trilogia, ‘La pols’, adaptant la seva pròpia obra teatral exprement al màxim els atractius d’aquella peça que fou un gran èxit a la Sala Flyhard de Barcelona.

Ruth y Jacob, dos germans de noms bíblics, s’odien dia a dia, pero aquest menyspreu esclatarà arran de la mort del seu pare, quelcom que sembla no importar massa a Jacob.

Com pot haber oblidat Jacob la seva mort? Perquè refusa veure la seva família? Què hi ha entre Jacob i Alba? Què amaga la Ruth? Totes aquestes preguntes aniran encaixant de mica en mica el dia mig entre la mort i l’enterrament del pare, un temps que posarà a prova a tots els personatges i els deixarà sols davant les seves pors, els seus anhels, el dol i les convencions socials, portant les seves vides al límit.

Garcia confia novament amb el mateix equip actoral, format per Laura López, Guillem Motos i Marta Aran, traduint eficaçment la tensió dramàtica que es respirava a la funció teatral desde el primer minut d’espectacle. I, entre molts crits i uns quants xiuxiueigs, cara a cara, entre opressives quatre parets o al terrat, es diuen tantes veritats com mentides. És la seva vida, la nostra vida.

 

Fitxa tècnica:

Títol original: La pols
Direcció: Llàtzer García
Guió: Llàtzer García
País: Espanya
Gènere: Drama
Metratge: 85min
Intèrprets: Guillem Motos, Laura López, Marta Aran
Música: The New Raemon

Related upcoming events

 • 25-11-2018 18:00 - 25-11-2018 20:00

  TEATRE AMATEUR |


  Diumenge 25 de novembre |

  A les 18h |

  Sala d'espectacles |

  Preu: 10€ · Socis de La Cate 8€ |

  Durada:  70 minuts |

   

  Sinopsi:
  Quan vas a un banc i demanes un crèdit te’l poden concedir o no. Si te’l concedeixen no passa res. Si no te’l concedeixen comencen els problemes. Si el senyor director no afluixa els “quartos” iniciaràs una acció definitiva que convertirà la seva vida en una catàstrofe.

  Fitxa artística:
  Direcció: Enric Gallifa
  Intèrprets: Jaume Fàbregas i Carles Andreu
  So i llum: Joan i Gil Jumbert
  Atrezzo: Carme Martorell
  Música i efectes especials: Rubèn Penyafiel
  Escenografia: Jaume Canaleta, Josep Andreu, Nito Güell, Quico Ramón, Adjutori Pla, Joan Turón, Quim Pereira.
  Pintura: Miquel Colell
  Fotografia: Rubèn Penyafiel
  Maquillatge: Carme Dalmau

 • 18-12-2018 19:30 - 18-12-2018 22:00