Claire Ducreux. L’hereva de Chaplin passa per La Cate

La Cate rep el Premi Ateneu a la Comunicació Associativa per segona vegada consecutiva.
desembre 13, 2018

Claire Ducreux. L’hereva de Chaplin passa per La Cate

L’HEREVA DE CHAPLIN

 

‘Un caminar sense destí…emocions i vivències d’un rodamón somiador’

Artista excepcional de carrer i de referència a mitja Europa (Fira Tàrrega, Festival OFF d’Avignon), tant a nivell individual com acompanyada d’altres grans noms de l’escena com Leandre Ribera o Toni Mira, Claire Ducreux fa molts anys que deixa empremta per allà on passa amb la seva presència i la seva bellesa escènica pura, elegant i delicada.

‘Refugiada poètica’ és el primer espectacle de sala d’aquesta intèrpret multidisciplinar, on combina acrobàcia, ball, teatre gestual, mim, clown, i a on trasllada dos dels seus ‘solos’ de carrer més exitosos : ‘Barco de arena’ i ‘La sonrisa del náufrago’ i que, juntament amb ‘De paseo’, formen la ‘Trilogía del vagabundo’.

El seu és un repte artístic i humà, amb la voluntat de compartir amb el públic emocions autèntiques i veritables moments de màgia teatral, i intentar traçar el camí més curt entre l’ànima i el gest. I de ben segur que ho aconsegueix. A escena només hi és ella, una estàtua i unes tanques d’obres, però Ducreux té una capacitat i una calidesa innata per introduir-nos dins la seva bombolla i el seu món fantàstic on, sense paraules, ens transmetrà la humanitat d’un entranyable rodamón, i a on un encreuament de carrers es convertirà en el refugi del nàufrag per somniar i compartir amb nosaltres tot el poc que té. Però no hi restarà sola tota l’estona, durant el seu viatge trobarà algun company entre el públic a qui farà moure al compàs desitjat amb una naturalitat realment sorprenent i amb qui crearà una complicitat tan o més forta que amb la resta d’espectadors, del més petit al més gran.

Una altra poetessa majúscula, la Mayte Martín, posa veu, sensibilitat i música a un dels moments més meravellosos i memorables de l’espectacle, i afirma : ‘nadie debería quedarse sin haber visto la belleza que es capaz de crear una mujer menuda de alma exquisita e iluminada, sola en un escenario, sin parafernalia ninguna y con una capacidad excepcional para tocar el corazón de la gente.’

“Refugiada poètica” es podrà veure el divendres 4 de gener a les 17h a La Cate de Figueres.

Comments are closed.