Claire Ducreux. L’hereva de Chaplin passa per La Cate

La Cate rep el Premi Ateneu a la Comunicació Associativa per segona vegada consecutiva.
desembre 13, 2018
La Cate participa en el projecte ‘Palestina Batega’ amb la projecció del documental ‘No hi podem anar ara, estimat’, de Carol Mansour.
febrer 11, 2019

Claire Ducreux. L’hereva de Chaplin passa per La Cate

L’HEREVA DE CHAPLIN

 

‘Un caminar sense destí…emocions i vivències d’un rodamón somiador’

Artista excepcional de carrer i de referència a mitja Europa (Fira Tàrrega, Festival OFF d’Avignon), tant a nivell individual com acompanyada d’altres grans noms de l’escena com Leandre Ribera o Toni Mira, Claire Ducreux fa molts anys que deixa empremta per allà on passa amb la seva presència i la seva bellesa escènica pura, elegant i delicada.

‘Refugiada poètica’ és el primer espectacle de sala d’aquesta intèrpret multidisciplinar, on combina acrobàcia, ball, teatre gestual, mim, clown, i a on trasllada dos dels seus ‘solos’ de carrer més exitosos : ‘Barco de arena’ i ‘La sonrisa del náufrago’ i que, juntament amb ‘De paseo’, formen la ‘Trilogía del vagabundo’.

El seu és un repte artístic i humà, amb la voluntat de compartir amb el públic emocions autèntiques i veritables moments de màgia teatral, i intentar traçar el camí més curt entre l’ànima i el gest. I de ben segur que ho aconsegueix. A escena només hi és ella, una estàtua i unes tanques d’obres, però Ducreux té una capacitat i una calidesa innata per introduir-nos dins la seva bombolla i el seu món fantàstic on, sense paraules, ens transmetrà la humanitat d’un entranyable rodamón, i a on un encreuament de carrers es convertirà en el refugi del nàufrag per somniar i compartir amb nosaltres tot el poc que té. Però no hi restarà sola tota l’estona, durant el seu viatge trobarà algun company entre el públic a qui farà moure al compàs desitjat amb una naturalitat realment sorprenent i amb qui crearà una complicitat tan o més forta que amb la resta d’espectadors, del més petit al més gran.

Una altra poetessa majúscula, la Mayte Martín, posa veu, sensibilitat i música a un dels moments més meravellosos i memorables de l’espectacle, i afirma : ‘nadie debería quedarse sin haber visto la belleza que es capaz de crear una mujer menuda de alma exquisita e iluminada, sola en un escenario, sin parafernalia ninguna y con una capacidad excepcional para tocar el corazón de la gente.’

“Refugiada poètica” es podrà veure el divendres 4 de gener a les 17h a La Cate de Figueres.

Comments are closed.