NOTÍCIES

La Cate demana la llibertat dels presos polítics catalans

L'entitat convoca una Assemblea Extraordinària de Socis per acordar el seu posicionament davant de la situació política i social actual

El Patronat de la Catequística demana la llibertat dels presos polítics i rebutja l'aplicació de l'article 155, segons es va aprovar a l'Assemblea Extraordinària de Socis convocada per aquest fi i que va tenir lloc el passat dimarts 21 de novembre.

Veient l'actual situació política i social de les darreres setmanes, la Junta directiva del Patronat de la Catequística va considerar adient consultar la opinió dels socis sobre el posicionament de l'entitat al respecte, i consensuar amb ells la opinió que vol oferir a la ciutadania. L'Assemblea constava d'un únic punt a l'ordre del dia: "Recolzar o no el manifest i ratificar o no la línia d'opinió que ha vingut manifestant la Junta del Patronat de la Catequística envers la situació política i social d'aquests últims dies".

"Som una entitat cultural sense objectius polítics", ha explicat el president de l'entitat, Lluís Illa, en representació de la Junta Directiva i els socis, "però amb uns valors que venim defensant des de fa molts anys: la democràcia, la llibertat i els trets que ens defineixen com a nació". Per aquest motiu, davant els greus fets ocorreguts des del passat 1 d'octubre al país, el Patronat no vol romandre en silenci.  Després d'un comunicat anterior de suport a "les persones, entitats i institucions que treballen per a garantir els drets democràtics i en especial al de decidir lliurement el nostre futur" l'entitat figuerenca s'afegeix a les iniciatives cíviques i ciutadanes que clamen per l'alliberament dels empresonats i el retorn a la normalitat.

Conscients de la responsabilitat que aquesta decisió pot comportar per a l'entitat, la Junta Directiva va decidir convocar l'esmentada Assemblea Extraordinària, en la qual es va refrendar plenament el següent comunicat:

Davant els greus fets ocorreguts en els últims dies, com el cessament del Govern, la dissolució del Parlament, l'empresonament del Vicepresident i dels Consellers del Govern de la Generalitat, escollit lliurement i democràticament pels ciutadans de Catalunya, així com dels presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, l'Assemblea General del Patronat de la Catequística ha acordat fer públic el següent comunicat:

1.- Demanar la llibertat immediata de tots els empresonats, que entenem ho han estat per defensar les seves idees. De cap manera en una democràcia pot haver-hi gent empresonada per defensar les seves idees de forma pública, pacífica i democràtica.

2.- Lamentem i rebutgem l'aplicació de l'article 155 de la CE i entenem que la interpretació i desenvolupament que s'ha fet és excessiu i de dubtós encaix legal. La intervenció directa de les nostres legítimes institucions no és més que pretendre dirigir la política catalana per la falsa drecera d'aquells que no solament no han estat escollits en unes eleccions lliures, sinó que representen una minoria parlamentària.

L'assemblea de socis autoritza a la Junta del Patronat de la Catequística a fer qualsevol tipus d'acte o activitat al respecte d'aquest maifest.

“L’auca del senyor Esteve” arriba a Figueres després de girar per mig Catalunya

Aquest gran clàssic del teatre català es representarà el proper 19 de novembre a La Cate

Figueres, dilluns 6 de novembre del 2017. El proper diumenge 19 de novembre a les 6 de la tarda, l’entitat cultural La Cate de Figueres presenta el gran clàssic català “L’auca del Senyor Esteve”, una obra escrita el 1907 que retrata les escenes costumistes del barri barceloní de La Ribera a finals del segle XIX i se centra en l’enfrontament entre l’artista modernista i la societat burgesa.

L’obra és una versió adaptada de Santiago Sans i dirigida per Frederic Roda. Representada pel grup amateur de teatre Quatre per Quatre de Granollers, és la primera producció feta conjuntament en l'àmbit nacional per les 32 entitats que formen part de la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya (XTAC), de la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC). La funció teatral ja s’ha representat a més de 15 teatres d’ateneus de tot Catalunya i seguirà girant fins a mitjans de l’any vinent.

 El director de 'L'auca del senyor Esteve', Frederic Roda, va explicar en el seu moment que l'adaptació que va fer Santiago Sans de la novel·la de Santiago Rusiñol "té un toc contemporani" de manera de plantejar la dramatúrgia. Aquest tret, combinat amb l’elenc de 19 actors i actrius de diferents edats que composen la companyia Quatre per Quatre, ha convertit aquesta producció en un referent del teatre amateur d’aquest any.

La companyia teatral Quatre per Quatre de Granollers

 

diumenge 19 a les 18h

Entrada General 10€ (8€ pels socis de La Cate)

 

Compra les teves entrades online AQUÍ

PRIMERA "CATA LA CATE"

Una desena de socis i voluntaris participen en aquesta primera trobada oficial de "Cata La Cate" i donen forma a diversos projectes pel 2018

Figueres, dissabte 4 de novembre.  El procés participatiu de La Cate va arrencar amb la participació de més de 10 persones, les quals van debatre i opinar sobre les noves propostes que van néixer a la trobada del passat 7 d'octubre.

La primera "Cata la Cate" va comptar amb la presència del poeta i raposde Ramon Bartrina, que va presentar un proposta d'activitats de cares al 2018 que giren entorn del món de la poesia.

Per altra banda, es va seguir donant forma a la creació i programació de tertúlies filosòfiques mensuals, així com la possibilitat de potenciar les trobades lingüístiques a l'entitat.

Els participants també van mostrar el seu interès en conèixer millor les diverses entitats que resideixen a La Cate i formen part del Viver Cultural

 

Participants de la 1ª Cata La Cate

Guanyadors del Campionat d'Escacs de Catalunya en la categoria Sub 12

El Club d'Escacs Alt Empordà de La Cate esdevé el millor club de la província gironina 

La Pineda (Tarragona), dissabte 14 d'octubre. Del 12 al 14 d'octubre s'ha celebrat a La Pineda (Tarragona) el Campionat de Catalunya d'edats per equips. El Club d'Escacs Alt Emporda de La Cate ha presentat 4 equips (la representacio més nutrida de la província de Girona) i els resultats han estat excepcionals, 

Dels dos equips inscrits en categoria Sub 12, un d'ells ha quedat campió de Catalunya. L'equip "A" del Sub 12, format per Acevedo, Garcia Caro, Insa, Higueras i Rebollo, ha guanyat un dur torneig en el que hi competien 20 equips de tot Catalunya, imposant-se al Colon de Sabadell i el Sant Andreu, que eren els màxims aspirants del campionat. L'equip "B" sub 12 del Club, format per Hervas, D. Sanllehi, Barat i X. Sanllehi ha quedat en una molt meritòria 13 plaça.

En categoria Sub 8, l'equip de casa format per Vives, Cusi, Bech i Güell, ha estat dominant fins a mig torneig, quedant al final en 6ª posicio, havent competit a un molt alt nivell donat que només un punt els ha acabat separant del podi.

Finalment l'equip Sub 18 format per Serra, Nuñez i Salleras, ha tingut un paper discret i ha quedat en 8ª  posició. L'aparellament no els ha afavorit i la seva posició no ha reflectit l'alt nivell en el que han competit. 

Tant per clasificacions, com per la nombrosa representacio de joves valors que han competit en el torneig,  el C.E. Alt Emporda de La Cate ha estat el millor club gironí del Campionat de Catalunya per edats.

Alumnes i jugadors del CE Alt Empordà · 14/10/2017

A partir d'ara "CATA LA CATE"

Una quinzena de socis i voluntaris van participar en la creació d’aquest nou espai de debat i opinió sociocultural

Figueres, dissabte 7 d'octubre del 2017. La 1ª Trobada del Soci va comptar amb la participació d’una quinzena de socis i voluntaris, els quals van establir les bases d’un nou espai comú de debat i opinió sota el nom “Cata La Cate”. Entre tots es va decidir que aquest nom seria provisional, i que tindria una durada màxima d’un any, temps durant el qual s’intentaria captar més assitents a les trobades i donar-los la oportunitat de conèixer i participar a l’entitat.

En aquesta primera trobada també es va decidir que l’espai Cata La Cate tindria lloc el primer dissabte de cada mes a les 12 del migdia i que es parlaria de diverses temàtiques que afecten a l’entitat com la programació, la difusió de les activitats, la participació dels socis i la creació de noves propostes culturals a la ciutat i a la comarca.

Tot i que l’objectiu principal d’aquest primer encontre era definir un nom i una freqüència de trobada, els assistents van fer les seves primeres aportacions i es va parlar de potenciar branques culturals com la poesia o la presentació de llibres, la possibilitat de acollir parelles lingüístiques i la necessitat de millorar la difusió i publicitat de la programació que es fa des de l’entitat.

El proper dissabte 4 de novembre a les 12 del migdia s’iniciaran les trobades ‘Cata La Cate’ i es definirà el funcionament i ordre del dia aquest nou espai comú sociocultural i participatiu.

Participants a la 1ª Trobada del Soci · 7/10/2017

Comunicat de La Cate després dels fets del 20-S

La cultura a l'abast de tothom

Socis de La Cate i ciutadans empordanesos, esteu convocats el proper dissabte 7  d'octubre a les 12h!

El dissabte 17 d'octubre engeguem el procés participatiu i sociocultural amb la “1ª Trobada del Soci”, nom provisional d'una reunió en la que el públic assistent serà el protagonista i crearà aquest espai únic, on podrà opinar sobre qualsevol tema relacionat amb la cultura. Amb una nova imatge i una nova plataforma web per potenciar la comunicació, La Cate es conslida com l’espai cultural de referència de l’Alt Empordà.

L'entitat cultural engega una nova etapa destinada a potenciar la participació del soci i el ciutadà empordanès

L'acte de presentació es va dur a terme dins la Sala La Cate i, malgrat la pluja i el mal temps, l'entitat es va omplir de gom a gom. 

Vídeo-resum de TramuntanaTV>


NOTÍCIES

La Cate demana la llibertat dels presos polítics catalans L’entitat convoca una Assemblea Extraordinària de Socis per acordar el seu posicionament davant de la situació política i social actual El Patronat de la Catequística demana la llibertat dels presos polítics i rebutja l’aplicació de l’article 155, segons es va aprovar …

Llegir més