SALA D’ESPECTACLES

UN ESPAI DESTINAT ....

Upcoming events

 • 19-10-2017 21:00 - 19-10-2017 23:00

  Cineclub Diòptria

  Sinopsi:
  EL VALOR DE LA IRONIA
  En la pel·lícula “Glòria”, distribuïda a casa nostra amb el títol de “Un minuto de gloria” en l’última picada d’ullet dels inefables traductors de títols, trobem una mordaç sàtira de senzill argument. Tsanko Petrov, un treballador del ferrocarril, troba un milió de levs a les vies del tren que decideix tornar en la seva totalitat a la policia i l’Estat determina recompensar-lo regalant-li un rellotge de polsera. Tot podria acabar aquí sinó fos perquè el nou rellotge no és el que s’esperava i la campanya organitzada a l’entorn d’aquest fet per Julia Staikova, relacions publiques del ministeri de transport, amaga altres episodis menys amables.

  Els directors del film Kristina Grozeva i Petar Valchanov, que ja van ser estrenats a Espanya amb el seu primer llargmetratge “La lección”, consoliden amb un segon llargmetratge, de vegades el més difícil, la seva aposta per un cinema de crítica social no mancat d’enginy i de precisió estructural. “Un minuto de gloria” narrada amb agilitat, constants escenes de càmera a l’espatlla i so ambient hiperrealista, té un ritme implacable que no deixa que la reiteració de situacions es faci carregosa per l’espectador. El reconeixement en festivals internacionals com el de Gijón de l’any passat, l’ha portat a haver estat triada per intentar l’Oscar del 2018 per una cinematografia tan desconeguda com és la búlgara.

  Els actors, en especial els dos protagonistes, Stefan Denolyubov i Margita Gosheva, encarnen perfectament el que és la base del discurs de la pel·lícula, l’enfrontament entre dos mons i tots els seus valors intrínsecs. La lluita entre el món “modern”, de les relacions públiques i les polítiques d’imatges que submergeixen en la mesquinesa als seus promotors, vers un món “ancestral” on els valors humans encara subsisteixen. El fatalisme general es veu rescatat per un efectiu humor negre que ens recorda a les millors comèdies negres del sud d’Europa de fa una cinquantena d’anys. Potser aquesta ironia és l’única via d’esperança que queda per enfrontar i fer viure uns valors en vies de descomposició.

  Preu entrada: 6 € · Socis de La Cate, 5 € · Abonament de 10 pel·lícules: 45 €

   

 • 21-10-2017 21:00 - 21-10-2017 23:00

  Espectacle de la programació de FIGUERES A ESCENEA | Mambo, de la Cia. Les Antonietes |

  Sinopsi:
  Ella vol el divorci. Ell, no. Durant un sopar d’un dia qualsevol, presenciarem una disputa matrimonial amb ressonàncies a Woody Allen i Eugène Ionesco gràcies a la qual, sense oblidar mai que som en un teatre, ens preguntarem fins on un matrimoni és capaç de defensar una mentida per no haver de respondre’s la pregunta que sobrevola l’escenari durant tota la funció: “És bonica la vida que tenim?”. Excuses absurdes i absurds retrets en un espectacle de teatre dins del teatre on els límits entre veritat i ficció són molt poc clars.

  Preu entrada: 12 € · Socis de La Cate, 10 €

 • 22-10-2017 18:00 - 22-10-2017 20:00

  Cicle de Cinema en Català

  Sinopsi:
  La història es desenvolupa fa dos mil•lennis en unes illes del sud del Pacífic. La protagonista és Vaiana Waialiki, una jove que desitja explorar el món navegant per l'oceà. Ella és l'única filla d'un important capità que pertany a una família amb diverses generacions de marins.

  Preu entrada: 4 € • Socis de la Cate, 3 €

 • 26-10-2017 21:00 - 26-10-2017 23:00

  Cineclub Diòptria

  Preu entrada: 6 € · Socis de La Cate, 5 € · Abonament de 10 pel·lícules: 45 €

 • 27-10-2017 21:00 - 27-10-2017 23:00

  Col.lectiu Ones

  Sinopsi:
  Un monòleg que transcorre mentre l’actriu rep Whatsapps, mira el Facebook o consulta una petició d’aquella app pensada per lligar. L’anonimat d’un nick o d’un avatar, la neutralitat d’una pantalla, han anat refredant les nostres relacions personals, i Twitter o Facebook han acabat convertits en escenari d’un drama, el drama de la nostra solitud no entesa com un espai d’autoconeixement, sinó com una patologia social. Quin és el destí d’una espècie que s’ha lliurat d’aquesta manera a la tecnologia? La reflexió està servida.

  Preu entrada: 12 € · Socis de La Cate, 10 €

 • 29-10-2017 18:00 - 29-10-2017 20:00

  Campanya de Teatre Amateur
  Cia. El Mirall

  Sinopsi:
  Una puta, la seva parella i un llibreter compartint una història, un pis i uns espais del Raval. I tot plegat, envoltat d’un temporal de pluja intermitent, potser una llevantada com les d’abans, que posa el contrapunt a les tempestes personals i emocionals que viuen els tres personatges. Plou a Barcelona és una petita joia dramatúrgica de Pau Miró.

  Preu entrada: 6 € · Socis de La Cate, 2x1

   

  COMPRA LES TEVES ENTRADES AQUÍ!
 • 02-11-2017 21:00 - 02-12-2017 22:00

  Un diàleg en el temps entre Montserrat Roig i Maria Aurèlia Capmany
  D’Ivan Padilla

  Abril de 1991. Maria Aurèlia Capmany es troba amb Montserrat Roig per fer-li una entrevista per a la revista Cultura sobre el fet de ser dona i l’ofici d’escriure. Serà la seva darrera entrevista conjunta, ja que uns mesos més tard ambdues escriptores moren víctimes de la mateixa malaltia. En aquesta trobada rememoren els moments compartits en el passat des que van coincidir a l’Escola Adrià Gual, i estableixen un diàleg a través del temps que posa en evidència allò que les uneix, allò que les separa i, sobretot, allò que les fa còmplices, ja sigui a cop de discussió o a cop de teatre.

  Preu entrada: 12 € · Socis de La Cate, 10 €

 • 03-11-2017 21:00 - 03-11-2017 22:30

  Clow Pepa Plana

  Sinopsi:
  Comencem amb una mena d’àngel que viu feliç i contenta una vida ideal, però avorrida, i amb la sensació que no encaixa en aquesta mena d’espai que tenim al cap com a ‘cel’. Té el somni de ser un àngel de la guarda, tot i que confon el que fa un àngel de la guarda i un superheroi. I és un cop allí, en aquest món, recreat amb elements de vídeo, que gaudirà fins a descobrir una realitat que no podia ni imaginar. Impactada per l’experiència, tornem a trobar damunt del bufet la nostra àngel. Què ha passat? Com és que ha tornat tan de pressa? No té ganes de tornar-hi? Sembla que prefereix quedar-se al seu Paradís Pintat. Però, hi aguantarà molt de temps?

  Preu entrada: 12 € · Socis de La Cate, 10 €

 • 05-11-2017 18:00 - 05-11-2017 19:00

  Cia Xip Xap

  Sinopsi:
  La Cia. Xip Xap ha agafat el conte tradicional de Les set cabretes i el llop i l’explica com és, remarcant el protagonisme de la cabreta petita. Les situacions creades pel joc col·lectiu de les germanes i l’astúcia del llop per aconseguir “el botí” permeten fer un joc dramàtic divertit i alhora una reflexió sobre la cultura agrícola i ramadera dels pobles de muntanya. En definitiva, un conte en versió original tintat d’ironia rural, amb l’actitud de “veure-les venir” dels pastors pirinencs.

  Preu: 5 € · Socis de La Cate i/o membres del club Els Tits, 3 €
  Recomanat: a partir de 3 anys

 • 12-11-2017 18:00 - 12-11-2017 19:00

  Cicle de Cinema Infantil en Català

  Sinopsi:
  Courgette és un nom estrany per a un nen de 9 anys, tot i que la seva història és sorprenentment universal. Després de la sobtada mort de la seva mare, Courgette es fa amic d’un simpàtic policia, Raymond, que l’acompanya a la seva nova llar d’acollida amb altres orfes de la seva edat. Courgette, al principi, lluita per tal d’adaptar-se a aquest canvi estrany i hostil. Amb l’ajuda de Raymond i dels seus nous amics, Courgette aprendrà a estimar i a confiar en els altres.
  Una aposta diferent, valenta i pedagògica de cinema per a nens. La vida d’en Carbassó s’ha convertit en la pel•lícula d’animació més guardonada de l’any.

  Preu entrada: 4 € · Socis de La Cate, 3 €
  Recomanat: A partir de 7 anys

 • 19-11-2017 18:00 - 19-11-2017 20:00

  Primera producció teatral de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC)“L’auca del senyor Esteve”.

  Es tracta de la versió adaptada de Santi Sans, i dirigida per Frederic Roda, interpretada pel grup de teatre amateur Quatre per Quatre de Granollers,

  Sinopsi:
  Amb L’auca del senyor Esteve, Santiago Rusiñol va voler fer un homenatge entre sorneguer i tendre a la figura del botiguer català. Segurament és menys coneguda la versió feta per Santiago Sans, amb una estructura repetitiva que ajuda a comprendre la vida conservadora en què es sosté la nissaga dels Esteve, una vida ordenada i planificada des del naixement fins a la mort i que comença a trontollar amb l’arribada del nou hereu, en Ramonet, que en lloc de botiguer vol ser artista. Ell ens fa adonar, com diu el Sr. Pau, que “l’ordre pot arribar a ser una malaltia.”

   

  Preu entrada: 10 € · Socis de La Cate, 8 €

   

  COMPRA LES TEVES ENTRADES AQUÍ! • 26-11-2017 00:00 - 26-11-2017 00:00

  El Meu Primer Festival és un festival internacional de cinema per a nens i nenes d’entre 2 i 12 anys, que vol contribuir a la difusió d’un cinema plural i creatiu, tot oferint una mostra de creacions cinematogràfiques d’arreu del món i de tots els temps. Amb l’objectiu d’entretenir i educar, estimular la imaginació i la creativitat, i despertar l’esperit crític.

  El Meu Primer Festival és un festival que vol ser una finestra per l’exhibició d’obres inèdites o difícilment visibles en pantalles comercials, però també un espai de participació i de diàleg on els nens són els autèntics protagonistes: un públic que veu, pensa, opina, pregunta, vota, crea… El Meu Primer Festival vol ser un aparador de la creació contemporània pel que fa al cinema per a nens, però també vol contribuir a l’educació de la mirada cinematogràfica i a l’aprenentatge de la història del cinema.

  Consultar horaris i projeccions a www.lacate.cat

  Preu entrada: 4 € · Socis de La Cate, 3€

 • 03-12-2017 18:00 - 03-12-2017 19:00

  Teatre Musical
  Cia Samfaina de Colors

  Sinopsi:
  El llop ferotge ha fugit amb el cul escaldat i amb la cua entre les cames. Però els tres porquets tenen por. El llop ho sap. Si els porquets tenen por són fàcils d’atrapar, això el llop també ho sap, i torna per menjar-se’ls d’una vegada per sempre. Podran els tres porquets vèncer la por per enfrontar-se al llop?

  Preu entrada: 5 € · Socis de La Cate i/o membres del Club Els Tits, 3 €
  Recomanat: a partir de 3 anys

 • 10-12-2017 18:00 - 10-12-2017 19:00

  Campanya de Teatre Amateur

  Sinopsi:
  Jordi Galceran reflexiona a través d’una aparent comèdia, sobre la integritat de les persones i dels col•lectius. Els personatges de Fuita es mouen entre el cinisme i l’amor, l’aparença i l’interès, la família i la delinqüència… L’autor utilitza el seu inequívoc estil per dur-los per diferents camins que, com diu la dita, tots menen a Roma, en aquest cas anomenada Corruptela.
  El que veureu a Fuita apareix quasi cada dia als noticiaris; el més extraordinari és que va ser escrita el 1994, per tant, tota retirada amb la realitat és pura “premonició”.

  Preu entrada: 6 € · Socis de La Cate, 2x1

  COMPRA LES TEVES ENTRADES AQUÍ! • 17-12-2017 18:00 - 17-12-2017 21:00

  Diverses corals ens oferiran un concert amb un repertori molt nadalenc! Vine a gaudir de la música amb nosaltres

Comments are closed