SALA D’ESPECTACLES

UN ESPAI DESTINAT ....

Upcoming events

 • 23-02-2018 21:00 - 23-02-2018 23:00

  TALLER DE TEATRE |

  Divendres 23 de Febrer a les 21h |

  6 € · Socis de la Cate, 2x1

  En motiu del centenari del naixement de Josep Palau i Fabre, Taller de Teatre de Figueres vol recordar  aquest autor emblemàtic de la literatura catalana, donant veu a l’alquímia de la seva vida i obra.

  REPARTIMENT:
  Lluís Bosch i Sánchez, Gerard Carrión i Masgrau , Gil Campayo i Juarez, Carmeta Gifre i Ple, Gemma Gumbau i Masó, Elena Heredia i Moriña , Quim Llauger i Ribas , Joan Antoni Tudela i Martinez, Anna Turro i Nolla.
  MÚSICA: Albert Cuevas i Bernal
  IMATGES: Núria Bassagañas i Ribas
  IL.LUMINACIÓ: Alfons Gumbau i Masó
  DIRECCIÓ: Magda Bosch i Rocamora

  COMPRA D'ENTRADES:


 • 02-03-2018 21:00 - 02-03-2018 23:00

  Teatre |

  Divendres 2 de març |

  12 € · Socis de La Cate, 10€ |

  Mala Broma

  Dos antics amics es retroben després de vint anys. Quan eren joves, presentaven plegats un programa radiofònic d’humor. Ara un d’ells ja ha triomfat com a humorista però l’altre ha fracassat com a periodista. Els dos fan una juguesca al voltant d’un tema que els apassiona: els límits de l’humor. Serà capaç el periodista de fer la broma més forta que pugui imaginar a la seva dona?

  Dirigida per Marc Angelet

  Interpretada per Anna Sahun, Ernest Villegas i Òscar Muñoz.

  Autor: Jordi Casanovas.

   

 • 11-03-2018 18:00 - 11-03-2018 20:00

  Cicle de cinema infantil

  Preu entrada: 4 € · Socis de La Cate, 3 €

 • 17-03-2018 21:00 - 17-03-2018 23:00

  Teatre |

  Dissabte 17 de març, 21h |
  12€ · Socis de La Cate, 10 € |
  Sala D'Espectacles |

  Sinopsi:

  Pietro Bartolo fa trenta anys que és metge a Lampedusa i un exemple de coratge, compromís i dignitat. I un samarità convençut de la Llei del Mar. Un dia, ja llicenciat, va decidir tornar a la seva illa al bell mig del Mediterrani per ajudar els seus i a tots els qui arriben del mar. Bartolo és el metge que els acull i cuida i també l’home que escolta les seves històries de misèria, persecució i por. El relat de la seva vida (recollit al llibre Llàgrimes de sal de la periodista Lidia Tilotta) és també la memòria de totes aquestes biografies de la desesperació. Xicu Masó s’ha fet seva la veu i la memòria del doctor Bartolo per fer-nos entendre la urgència de la catàstrofe amb un espectacle basat en fets tristament reals.

  Fitxa artística

  Dramatúrgia i adaptació: 

  Anna Maria Ricart, a partir del llibre Llàgrimes de sal, de Pietro Bartolo i Lidia Tilotta

  Direcció: Miquel Gorriz

  Intèrpret: Xicu Masó

 • 23-03-2018 21:00 - 23-03-2018 23:00

  Teatre |

  Divendres 23, 21h |

  Claudia:

  Un testimoni real que ens parla en primera persona del desig de justícia i de la profunda comprensió del sentit de la vida.

  La Claudia Victoria Poblete Hlaczik viu a Buenos Aires, treballa com a enginyera de sistemes i és aficionada a la ciència-ficció. La Claudia viu, aparentment, una vida «normal». Però, sota aquesta aparença, s’amaga un recorregut molt poc comú. Aquesta jove dona va ser educada en els valors de l’entorn militar i, amb 21 anys, va descobrir que era filla de desapareguts i que havia viscut una vida inventada amb uns «pares» que, de fet, no eren els seus. El seu cas va marcar un punt d'inflexió a l'Argentina, ja que va suposar el principi del final de la impunitat dels comandaments militars.

  L'experiència vital de la Claudia –comunicada per ella mateixa– és la matèria primera d’aquest nou documental escènic que presentem. Guardonat amb el Premi de la Crítica Serra d’Or 2016 de Teatre.

  Ens interessa explorar les relacions entre allò individual i allò col·lectiu. Com s'interrelacionen les vides singulars i la història? De quina manera  l'experiència d'alguns té a veure amb nosaltres? Quin sentit tenen, al món actual, paraules com revoluciómemòria i educació?

   

  Fitxa artística
  Creació i interpretació
  Claudia Victoria Poblete Hlaczick, Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer

  Direcció
  Carles Fernández Giua

  Amb
  Carles Fernández Giua, Claudia Victoria Poblete Hlaczick, Eugenio Szwarcer

 • 24-03-2018 21:00 - 24-03-2018 21:00

  Teatre |

  Dissabte 24 de març, 21h |

  Sinopsi:

  Un psicòpata, assassí en sèrie, després de cometre els seus crims, enregistra en vídeo les seves sensacions. No sent cap remordiment pels seus actes. Ho explica detalladament a la seva “última” víctima: una infermera i psicòloga que té segrestada i a la qual mostra fotografies de les víctimes. Ell li planteja jugar a un joc aparentment innocent: el de les paraules encadenades. A poc a poc, segrestador i segrestada van mostrant les seves cartes, la seva veritable història…

  Un dels primers textos de Jordi Galceran (1995) amb l’enginy característic d’un dels dramaturgs més universals de casa nostra. Un thriller psicològic que ja es va estrenar el 98 amb gran èxit i que ara torna sota la batuta de Sergi Belbel amb Mima Riera i David Bagés com a únics protagonistes.

  Fitxa artística:

  De Jordi Galceran
  Direcció: Sergi Belbel
  Amb: David Bagés i Mima Riera

 • 07-04-2018 21:00 - 24-04-2018 23:00

  Teatre |

  Dissabte 7 d'abril, 21h |

  12 € · Socis de La Cate, 10€ |

  Sala d'espectacles

   

  Sinopsi:

  El comediant, l’últim espectacle de Marcel Tomàs –clown, mim, actor, showman, cantant i pillastre– és, com ell mateix, un fantàstic totum revolutum, un ingeniós i divertidíssim espectacle. El fa amb humor, música, improvisacions, imaginació, histrionisme, poesia, crítica, reflexió i un gran sentit de la diversió, segons la millor tradició del cabaret. Tot per entretenir el públic, convertit en l’autèntic protagonista de la funció. Un artista polifacètic i atípic que en aquest muntatge reivindica el sentit pur de l’espectacle i la seva capacitat de fer riure al respectable.

  Fitxa artística:

  Creació: Marcel Tomàs i Susana Lloret
  Direcció: Marcel Tomàs
  Intèrprets: Marcel Tomàs i Toni Escribano
  So i iI·luminació: Gerard Canadell i Albert Mosoll

  Producció: Cascai Teatre

 • 08-04-2018 18:00 - 08-04-2018 20:00

  Cicle de cinema infantil

  Preu entrada: 4 € · Socis de La Cate, 3 €

 • 13-04-2018 21:00 - 13-04-2018 23:00

  Teatre |

  Divendres 13 d'abril a les 21h |

  12€ · Socis de la Cate, 10€

   

  Estiu (Cia. La Fil·loxera)

  De la recerca de la pròpia identitat, de no tenir por a obrir calaixos desconeguts, de les ganes d’indagar en els interrogants del passat per entendre les conseqüències del present, neix ESTIU. L’Antònia té preguntes, la Laura busca respostes i la Maria té por. Entre el so de les vies del tren i el trencar de les onades, si hi pares atenció, s’hi poden sentir els secrets més ben guardats, ara només ens cal voler escoltar-los. Ens veiem aquest ESTIU?

  Dramatúrgia i Direcció: Helena Tornero
  Actrius: Iona Balcells, Lorena Hernàndez i Marina Collado
  Il•luminació i so: Adriana Manso 

 • 14-04-2018 21:00 - 14-04-2018 23:00

  Teatre |

  Dissabte 14 d'abril a les 21h |

  12€ · Socis de la Cate, 10€

  Sala d'espectacles

   

  Cabareta:

  Una actriu i una pianista han escrit i compost a quatre mans una col·lecció de temes que van de l’estil picant del Paral·lel a la cançó de denúncia. Un cabaret com els d’abans però d’ara i en clau de dona.

  L’autoria dels textos majoritàriament és de la Maria Molins, i tant les lletres com la composició de les cançons majoritàriament de la Bárbara Granados, però ambdues acaben fusionant i adapant el seu estil personal a l’espectacle.

  Aquestes dues artistes són tan capaces de convertir un monòleg shakespearià en un blues, com de posar un personatge de Mercè Rodoreda a cantar un cuplé en un bar del Raval, o portar els espectadors a donar un cop d’ull al món de l’any 3023. A totes dues els sobra el talent, d’aquí que l’actriu Maria Molins interpreti ella sola una vintena de personatges i la intèrpret Bárbara Granados faci anar fins a deu instruments diferents… Els esperits de Maria Aurèlia CapmanyMary Santpere i Guillermina Motta, entre d’altres, sobrevolen un cabaret en femení que sí, fa riure, però també fa reflexionar sobre quina mena de vida portem tots plegats.

  Cabareta compta amb el talent i la complicitat del director Joan Maria Segura i Bernadas amb músics de la talla de Dick Them i Miquel Malirach, que completen l’espectacle.

   

  Direcció:
  Joan Maria Segura

  Repartiment:
  Maria Molins
  Bárbara Granados
  Dick Them
  Miquel Malirach

 • 15-04-2018 18:00 - 15-04-2018 20:00

  Teatre |

  Divendres 16 de febrer a les 21h |

  12€ · Socis de la Cate, 10€

  Sala d'Espectacles

   

  Stockman, l'enemic del poble

  Versió de l’obra de Henrik Ibsen Un enemic del poble. Una petita ciutat de províncies edifica un balneari per potenciar la seva precària activitat econòmica. Un dia, però, el Dr. Stockmann descobreix que les aigües estan contaminades i exposa els seus conciutadans – inclòs l’Alcalde Stockmann, el seu fill – a un gran dilema: reformar el balneari, amb el cost econòmic i de prestigi que això suposa, o fer els ulls grossos per seguir atraient turistes.

   

  Fitxa tècnica:

  Interpretació: Manel Bonmatí, Ana Elvira García, Mateu Lucas, Carles Lucas, Xavier Pedrol, Montse Poblet, Irene Sancho i Àngels Zanón.
  Dramatúrgia i direcció: Martí Lucas Feliu.
  Producció: Associació Teatral El Partiquí.

 • 21-04-2018 21:00 - 21-04-2018 23:00

  Teatre - Taller de Teatre

  Dissabte 21 d'abril, 21h

  8 € · Socis de La Cate, 6 €

  Sala d'Espectacles

   

  Sinopsi:

  En Jaume i la Raquel són un matrimoni feliç, triomfant, amb la vida solucionada. El seu amic Rubèn, en canvi, és un escriptor insegur, amb falta d’autoestima i, a més a més, un fracassat en l’àmbit sentimental. Les coses es compliquen quan decideixen buscar-li parella, la Pilar... Després de Fuita, Taller de Teatre torna amb aquesta comèdia de Carles Alberola, una obra plena d’embolics sentimentals, amb diàlegs àgils i enginyosos, propis de l’autor, que recorden els primers textos de Woody Allen.

   

  Fitxa tècnica:

  De Carles Arberola

  Direcció: Jaume Alzina
  Interpretació: Rubén Gifreu, Txema Alabert, Marta Juan i Maria Elena Heredia
  Producció: Taller de Teatre

   

 • 27-04-2018 21:00 - 27-04-2018 23:00

  Teatre |
  12 € · Socis de La Cate 10 € |
  Sala d'espectacles |
  Divendres 27 d'abril, 21h |

   

  SNORKEL

  Com convidats que ningú no coneix, acabats d’arribar a una festa que ja s’ha acabat però tot i així optimistes i ridículament pacients. Aquesta obra potser parla de nosaltres, aquells dels qui no parlarà mai ningú. Nosaltres, que escurem el cul de les ampolles i pessiguem amb un dissimul ridícul les restes del pastís que d’altres no han volgut. Nosaltres, que allà drets vora la porta observem sense pressa les taques enganxifoses sobre la moqueta i les arribem a trobar boniques. Nosaltres, que no entenem…que fins i tot odiem, la física quàntica. 

  Aquesta obra potser parla simplement de persones que es troben i es reconeixen mútuament com a membres d’una mateixa espècie i es somriuen perquè saben que un cop acabada la festa ja no hi ha res perdre…

  Snorkel es una clatellada irònica a la nostra manera de viure, a la manera de relacionar-nos entre nosaltres i també com a espècie, amb la Terra que ens acull. Un text brillant amb personatges que viuen les nostres vides, que sobreviuen perseguint la pastanaga d’una festa que, ho volguem acceptar o no, ja s’ha acabat.

   

  Fitxa tècnica:

  Autor
  Albert Boronat

  Direcció
  Aleix Fauró

  Aj. Direcció
  Elena Martín / Oscar Llobet

  Intèrprets
  Isak Férriz, Javier Beltrán, Marina Fita i Isis Martín

  Disseny de Llums
  Anna Espunya

  Espai Escènic
  Margherita Mantovani

   Espai Sonor
  Cesc X. Mor

  Assesora de Moviment
  Patrícia Bargalló

  Vestuari
  La Virgueria

  Fotografia
  Anna Miralles

  Disseny gràfic
  Oscar Llobet

  Producció Executiva
  Marina Fita

   Comunicació
  Neus Molina

  Vídeos d’assaig
  Elena Martín

  Vídeos promocionals
  Isak Férriz (Las Prod. de Rupert)

  Producció
  La Virgueria

   

 • 28-04-2018 21:00 - 28-04-2018 23:00

  Teatre |
  12 € · Socis de La Cate 10 € |
  Sala d'espectacles |
  Dissabte 28 d'abril, 21h |

   

  Els dies que vindran

  Després de Shakespeare, Txèkhov és l'autor que ha entès millor l'ànima humana. Cristina Cervià i La Sueca es nodreixen del seu univers per fixar-se en una de les constants del mestre rus: l'esperança en alguna cosa millor que ha d'arribar a la nostra existència, encara que aquest anhel sigui un miratge. Sobretot s'han fixat en els personatges femenins, dones imaginades fa més de cent anys que s'anticipen al nostre present.Una mirada contemporània sobre els arquetips femenins txekhovians.

  Fitxa artística

  Creació: La Sueca, a partir de Txèkhov

  Direcció: Cristina Cervià

  Intèrprets: Clara Garcés, Mireia Vallès i Lavínia Vila

  Espai escènic i vestuari: Pedra

  So i iI·luminació: Lluís Robirola

  Producció: La Sueca

 • 05-05-2018 21:00 - 05-05-2018 23:00

  Teatre |

  Dissabte 5 de maig a les 21h |

  12€ · Socis de La Cate, 10 € |

  Llançament |

  Dues actrius i un músic retransmeten una història en directe per la ràdio:

  Una cita a través d’una app de mòbil en un bar del Barri de Sants de Barcelona. A mesura que parlen i es coneixen ens revelen una altra història. I ens adonem que potser aquesta obra no va només de dues noies que volen lligar. Potser va d’una altra cosa. Una cosa que té a veure amb elles. Potser amb la seva família. Potser amb un noi de Les Corts que el dia del seu primer petó va començar a escriure un diari.

  Una història retransmesa en directe per la ràdio.

  Una tarda de Maig de principis dels vuitanta, un noi torna saltironejant cap a casa seva al barri de les Corts de Barcelona. Li acaben de fer el seu primer petó.

  El 23 de desembre de 2012 un home de 46 any es llença pel balcó d’un cinquè pis a la zona residencial de l’Hospitalet de Llobregat. A baix la comitiva judicial, que tot just arribava per a procedir al desallotjament del pis, veu caure el cos de l’home a pocs metres.
  El setembre de 2016, dues noies es troben en un bar petit i tranquil del barri de Sants de Barcelona. Han quedat a través d’una aplicació del mòbil. La cita comença fatal, però la química s’instala entre elles i la conversa comença a fluir. comencen a explicar-se coses. I el passat, com sempre, aflora.
  I a mesura que parlen i es coneixen més profundament ens adonem que potser aquesta obra no va de dues noies que només volen lligar. Potser va d’una altra cosa. Una cosa que té a veure amb elles. Potser amb la seva família. Potser amb un noi de Les Corts que el dia del seu primer petó va començar a escriure un diari.

   

  Fitxa tècnica:

  Dramatúrgia: Oriol Morales
  Direcció: Dani Serra
  Intèrprets: Laura Porta, Guillem Alonso, Rebecca Alabert
  Producció Executiva: Marià Llop
  Espai Sonor: Guillem Alonso
  Escenografia: Juli Sanjuan
  Fotografia: Montse Planas
  Vídeo: Emili Planas / La Llarga
  Podcast: Animals de Nit (Ràdio Vilasacra)
  Disseny i l·luminació: Txema Alabert

 • 11-05-2018 21:00 - 11-05-2018 23:00

  Teatre |

  Divendres 11 de maig a les 21h |

  12€ · Socis de La Cate, 10 € |

  Sota la catifa |

   

  Sinopsi:

  Una habitació d’un luxós hotel. Medina, un home elegant d’uns cin­quanta-tants o seixanta-pocs anys, jau a terra, moribund.
  Hores després, David, Toni i Àlex, tres detectius d’uns quaranta i es­caig que són a l’hotel per participar en el congrés anual organitzat pel seu col·legi professional, venen a l’habitació del seu professor, Medina, a buscar-lo. El qui és considerat el degà dels detectius a Ca­talunya havia de fer el discurs inaugural del congrés fa una hora però no s’ha presentat a l’auditori davant els seus col·legues.
  Els tres detectius troben l’habitació buida però regirada com si hi ha­gués hagut una baralla. I, sota de la catifa, una estranya catifa que no hi ha en les altres habitacions de l’hotel, taques de sang.
  David, Toni i Àlex intentaran esbrinar què és el que ha passat amb Medina. Tots tres es coneixien de quan havien estudiat junts a la uni­versitat però, des de fa més de quinze anys, porten vides a part, ex­ceptuant encontres puntuals per algun cas o acte del col·legi de detectius.
  En la seva feina diària, estan acostumats a trobar la merda que la gent té sota la catifa però, aquesta nit, els tocarà netejar la seva.

   

  Fitxa tècnica:

  Autors: Jordi Calafí i Alexis Garcia
  Autors: Jordi Calafí i Alexis Garcia
  Direcció: Oscar Molina
  Composició Musical: Malacara & Wilson Band

  Amb:
  Jordi Cadellans
  Ramón Godino
  Oscar Jarquera
  Raül Tortosa

   

 • 12-05-2018 21:00 - 12-05-2018 23:00

  Teatre |

  Dissabte 12 de maig a les 21h |

  12€ · Socis de La Cate, 10€ |

  Sala d' Espectacles |

  Sinopsi:

  Dos fills tornen a casa per passar-hi un parell de dies. Cap dels dos hi sol anar amb massa freqüència. En arribar-hi, sense saber que coincidiran amb l’altre germà, es troben amb una altra sorpresa: la seva mare hi té instal·lat un noi de la seva edat. Aquest jove ajuda a la dona en la tasca d’escriptura d’un llibre commemoratiu de l’aniversari de la Fundació que van posar en marxa els pares d’uns i altres fa vint-i- cinc anys. Els dos germans viuen amb recel i perplexitat que hagi escollit com ajudant el fill d’algú amb qui els pares van tenir tibantors -almenys aquest és el seu record i percepció- i que, sobretot, l’hagi acollit a la casa familiar i que aquesta persona, a qui senten com un intrús, convisqui ara amb la seva vida i records.

   

  Fitxa tècnica:

  Text i direcció Josep Maria Miró
  Repartiment: 
  Anna Azcona
  Alberto Díaz
  Albert Prat / David Menéndez
  Sergi Torrecilla / Jaume Ulled

  Espai escènic i vestuari Xesca Salvà
  Il·luminació August Viladomat
  Construcció escenografia Punt de Fuga
  Ajudant de direcció Roger Vila
  Fotografia Justin P Brown / Joan Agramunt

  Fotografia de cartell Kiku Piñol
  Producció executiva Maria G. Rovelló
  Coproducció Mithistòrima Produccions / La Planeta i La Ruta 40

 • 13-05-2018 18:00 - 13-05-2018 20:00

  Cicle de cinema infantil

  Preu entrada: 4 € · Socis de La Cate, 3 €

 • 13-05-2018 21:00 - 13-05-2018 23:00

  Teatre |

  Divendres 18 de maig a les 21h |

  12 € · Socis de La Cate, 10 € |

  Sala d'Espectacles |

  Sinopsi:

  Hedda Gabler és una dona brillant que intenta encaixar en un clixé ben mediocre. Aquest esforç és devastador per a ella i per a tothom que l’envolta. De fet, ja coneixem la seva història, però Filla del seu pare és una altra cosa. Si bé l’essència del conflicte i gran part de la trama ens remeten a l’original d’Ibsen, Filla del seu pare és una reescriptura total del clàssic. Un exercici absolutament desacomplexat que ha fet l’Aleix Aguilà. Que no us distreguin els anacronismes. La seva mirada particular i actual permet apropar-nos d’una manera descarnada a un dels motors que defineixen la nostra contemporaneïtat: aquesta obsessió malaltissa per aparentar i realitzar-nos en els espais virtuals. Evidentment, aquest esforç és en va, la frustració i el buit existencial no desapareixen per molt que cliquem aquí i allà. Això es tradueix en solitud i en una perillosa voluntat autodestructiva en el cas de la Hedda. Voluntat que topa amb una mínima escletxa d’esperança: la llibertat individual (que no l’individualisme) com a únic antídot contra la grisor. I de tot això, l’Aleix n’ha fet un vodevil. Un vodevil que avança cap a l’abisme. Un vestit a mida per a la Júlia, en Pau i en Pol, la Companyia Solitària, per la qual sento una devoció especial. Per la seva singularitat, pel que arrisquen en cada muntatge i, sobretot, per la intel·ligència i el sentit de l’humor que destil·len els seus treballs.
  Pau Miró

   

  Fitxa tècnica:

  Intèrprets Júlia Barceló Hedda Tesman / Pol López Ejlert Lovbørg / Pau Vinyals Jørgen Tesman

  Escenografia i vestuari Judit Colomer

  Il·luminació Raimon Rius

  Producció executiva Júlia Molins

  Companyia Solitària de Teatre 

Comments are closed