Maleïdes les guerres (I aquell qui les va fer)

Maleïdes les guerres (I aquell qui les va fer)

07-02-2018 20:30 - 21:30

Música | Teatre
Dimecres 7 de febrer, 20.30 h
Commemoració de la caiguda de Figueres

Sinopsi:
Maleïdes les guerres és un enfilall de veritats colpidores, fet de cançons, poemes, textos i testimonis (clàssics i d’avui) i de música.

Vivim en un món convuls i decadent que reclama a crits la nostra participació. Com a artistes compromesos amb la societat sentim que és des del nostre àmbit de creació, des de la Cultura, que hi hem de donar resposta. Tenim armes de construcció massiva contra tanta destrucció. Reivindiquem l’arsenal que ens és propi: les paraules, la música, la poesia, la melodia, les notes, la creativitat… és a dir la cultura, l’educació,  la informació, el coneixement, per rebel•lar-nos contra la barbàrie, la hipocresia, la ignorància, la manipulació, la mentida i la post-veritat. Denunciem les guerres, totes i cadascuna, en totes les seves formes,  i ho fem amb la veu, la música i les paraules (nostres i de músics, de poetes i testimonis, d’escriptors contemporanis…) . Ara us les regalem, volem compartir-les,  per recordar-nos que lluitar ens fa estar vius i ser més lliures. Maleïdes les guerres, i, sobretot, aquell qui les va fer.

Fitxa artística:
Música i versions: Carles Beltran
Paraules i dramatúrgia: Lali Barenys
Cantant: Namina

TEXTOS I CANÇONS DE: Ovidi Montllor, Arthur Rimbaud, Henry Reed, Iolanda Barenys, Günter Eich,  els Manel, W.H. Auden, Boris Vian, Bob Dylan, Joan Oliver (Pere Quart) , Silvio Rodriguez,  Martin Niemoller, Laura Freijo, A.E.HOusman, testimonis de cooperants de Metges sense Fronteres (amb l’ajuda de Jordi Coca), Jordi Solà,  entre altres.