“El dia de la lluna” a La Cate amb la Societat Astronòmica de Figueres

Comunicat oficial de La Cate
setembre 25, 2019
La nova etapa del Bar de La Cate comença el dia 10 d’octubre
octubre 2, 2019

“El dia de la lluna” a La Cate amb la Societat Astronòmica de Figueres

EL DIA DE LA LLUNA

El 21 de juliol de 1969, Neil Armstrong posava el peu a la superfície de la Lluna, i enguany s’han celebrat els 50 anys d’aquesta transcendental fita de la història de l’exploració de l’espai. A la Societat Astronòmica havíem decidit de dedicar un dia d’activitats astronòmiques per commemorar aquesta efemèride, però hi hagué un inconvenient que ho dificultà: aquella nit, la Lluna, ja en quart minvant, sortia tard, la qual cosa impedia que el públic assistent, especialment els nens, pogués observar-la al telescopi a una hora prudencial. Decidirem, doncs, de fer-ho en una data més adient.

El proper dissabte, dia 5 d’octubre,amb el nostre satèl.lit en quart creixent, a La Cate, celebrem EL DIA DE LA LLUNA, que constarà de les següents activitats:

– De 10 a 13h i de 16 a 18h. Curs de perfeccionament de processat d’imatges astronòmiques, a càrrec de José Jiménez. . El curs s’adreça preferentment als socis membres del Grup d’Astrofotografia de la Societat Astronòmica, que empren el programa PixInsight.

– De 18 a 20h. Sessions de realitat virtual. Mitjançant el dispositiu Oculus, els participants viuran l’experiència d’estar a l’Estació Espacial Internacional.

– De 20,15 a 21,30. Conferència a càrrec de Joan Manel Soldevilla, amb el títol de “Tintín i la Lluna, molt més que un viatge”

– De 22h en endavant. Represa de les sessions de realitat virtual.

– A partir de les 21h. Plantada de telescopis davant de La Cate per observar la LLuna. Es projectarà la seva imatge en directe. S’observarà el nostre satèl.lit a l’ocular del telescopi i també es podran utilitzar unes ulleres especials que, connectades a l’ocular d’un telescopi, permeten contemplar còmodament la superfície del nostre satèl.lit. Esperem que els déus del cel siguin favorables i ens permetin de fruir de la visió de la bella Selene!

Comments are closed.