La cuina dels homes (Cineclub Diòptria – Beques Agita)

La cuina dels homes (Cineclub Diòptria – Beques Agita)

La cuina dels homes

Dimecres 08 de juny de 2022, 20h30 – La Cate
 
Títol original: La cuina dels homes
Direcció: Sílvia Subirós i Mercader
Guió: Sílvia Subirós, Florencia Aliberti
País: Espanya
Idioma: Català
Gènere: Documental de creació
Metratge: 93 min.
Fotografia: Josep H. Vallès
Música: Eloi el Bon Noi
Muntatge: Florencia Aliberti

CICLE BEQUES AGITA 2019-2021 – EN COL.LABORACIÓ AMB L’AJUNTAMENT DE FIGUERES I EL MUSEU DE L’EMPORDÀ

Reserva de seientshttps://www.eventbrite.com/e/355045720307

Per la meva família la cuina sempre ha estat el més important. El meu avi Josep Mercader va ser un xef reconegut. Va crear el Motel, un restaurant que es va convertir en un lloc emblemàtic de la cultura catalana. El meu pare i els meus germans han seguit amb el llegat del meu avi i jo sóc l’única que no s’ha dedicat a la cuina. Als arxius familiars trobo la càmera de 8mm del meu avi i les cintes domèstiques que va filmar al llarg de la seva vida. Així descobreixo la figura de la meva àvia, l’Anna Baret, que sempre ha estat un personatge anònim per a mi. La meva mare mai m’ha parlat molt d’ella i la gent que la va conèixer m’ha donat una imatge vetllada i contradictòria. Amb material d’arxiu de diferents èpoques, parteixo de la meva història familiar per a elaborar un relat alternatiu sobre la cuina i l’anonimat de les dones.

Sílvia Subirós (Figueres, 1983) és directora de cinema i professora de cinema documental. Va estudiar Guió i Direcció de Cinema i va obtenir un Màster en Documental de Creació (ECIB, Escola de Cinema de Barcelona). També és llicenciada en Economia (Universitat Autònoma de Barcelona) i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (Universitat de Barcelona).
 
El seu primer curtmetratge documental L’Edat del Sol (2010) va ser premiat com a millor curtmetratge al Festival Alcances de Cádiz i va obtenir el premi a la millor realització de Nova Autoria en el Festival de Sitges (2010), entre d’altres. Ha co-dirigit amb Florencia Aliberti el curtmetratge de ficció-documental Filma, estrenat a L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona. The Festival of Lies va ser el seu primer llargmetratge documental, amb el qual va guanyar el Docs in Progress Award al Visions du Réel (Nyon, Suïssa, 2015), entre d’altres.

EXPOSICIÓ ‘AGOSARADES’

APARCAMENT ENTRADA EXPRESS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *