Tot inclòs (Documental Quinzena Mallorquina)

Tot inclòs (Documental Quinzena Mallorquina)

Tot inclòs, danys i conseqüències del turisme a les nostres illes

Dimecres 26 de febrer de 2020, 20h30
Títol original: Tot inclòs, danys i conseqüències del turisme a les nostres illes
Direcció: lisa Banal-Juaneda, Marc Farré, Xesc Llinàs, Joan Lluís Oliver, Tomeu Mulet, Jaume Mesquida, Sònia Domènech, Juan González, Felipe Rico, David Serra, Ivan Ramírez, Nanda Hernández, Pedro de Echave, Nena Blanquer
Guió: Col·lectiu Tot Inclòs
País: Espanya
Idioma: Català
Gènere: Documental
Metratge: 65 min.

*** EN COL.LABORACIÓ AMB LA CATE I FIGUERES A ESCENA – QUINZENA MALLORQUINA ***

Entrada lliure

D’ençà els anys 60 les Balears –especialment Mallorca i Eivissa– quedaren enlluernades amb el turisme. Tot el relacionat amb el turisme era positiu i la indústria turística fou introduïda i rebuda com la locomotora que ens transportava al tren de la modernitat, de la societat de consum i de la vida urbana. De llavors, els canvis han estat tant ràpids i profunds que convé analitzar-los des d’un punt de vista crític que posi en qüestió si el turisme és beneficiós.

En els darrers temps, la llegenda que diu que «vivim del turisme» ha començat a ser fortament qüestionada. Es parla de turisme sostenible, del lloguer vacacional, de platges saturades, de falta d’accés a l’habitatge, etc. Aspectes que entenem que tenen un denominador comú: el monocultiu turístic.

La intenció del documental Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres illes és trencar el discurs hegemònic sobre el turisme i tractar aspectes relacionats amb el turisme que habitualment no surten als mitjans de comunicació. Per tal de dur a terme aquesta narració entrevistarem a personatges relacionats amb el món del turisme, el món acadèmic, el món de l’ecologisme i persones anònimes que viuen a Mallorca. Inclourem imatges de Mallorca per il·lustrin el conjunt de discursos diversos que apareixeran i que mostrin una illa sorprenent que tal vegada no surtin als catàlegs turístics.

Data

Feb 26 2020
Expired!

Hora

8:30 pm - 10:30 pm

Preu

Gratuït
Sala Toni Montal

Lloc

Sala Toni Montal
Ronda Rector Aroles, 4. Figueres
Categoria
La Cate

Organitza

La Cate
Telèfon
972678496
Email
secretarialacate@gmail.com
Lloc web
http://www.lacate.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *