LA CATE PRESENTA EL LLIBRE ‘BLANC I ROIG. L’ARQUITECTE DEL PATRONAT’

La Cate guanya el 1r premi a la ‘Creativitat artística’ als Premis Ateneus 2021
21 desembre, 2021
Assemblea General Ordinària
24 març, 2022

L’acte tindrà lloc el dissabte 26 de febrer de 2022, a les 7 de la tarda a la sala Toni Montal de La Cate.

Dins dels actes de celebració del Centenari de La Cate, que iniciàvem el passat 2021 i que abraçarà fins a mitjans d’aquest any, s’hi inclou l’edició i presentació d’un llibre sobre l’arquitecte Emili Blanch i Roig, que va ser qui va projectar l’edifici que actualment acull l’entitat, a la Ronda Rector Arolas de Figueres.

Per les característiques arquitectòniques de l’edifici, el 7 d’abril de 2015, el Govern de la Generalitat el va declarar Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), en tractar-se d’una mostra única d’arquitectura racionalista, i l’octubre del mateix 2015, l’edifici del Patronat de la Catequística va ser reconegut com a edifici del Patrimoni Arquitectònic del segle XX per la DOCOMOMO i la delegació altempordanesa del COAC, remarcant així el seu valor patrimonial i històric.

Així doncs, celebrem aquests fets tan remarcables amb l’edició d’un llibre que glossa sobre la figura de l’arquitecte Emili Blanch i en especial analitza l’edifici del Patronat de La Catequística.

L’acte anirà a càrrec de l’arquitecte Jaume Torrent Genís, i juntament amb els autors Joan Falgueras Font i Francesc Guillamet Ferran, hi participarà l’historiador Alfons Martínez Puig, el qual a l’epíleg ha fet la síntesi de la trajectòria de l’entitat al llarg dels 100 anys que ara celebrem.

A efectes d’aforament, es prega reservar localitat trucant al 972678496 o enviant un correu electrònic a info@lacate.cat.

Per ser una ocasió especial en aquesta presentació es regalarà un exemplar del llibre als socis de La Cate (han d’acreditar que ho són).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *