La Cate acollirà la projecció de dues pel·lícules de la Secció Imprescindibles del BCN FILM FEST, dedicada aquest any al productor Jeremy Thomas.

Assemblea General Ordinària
24 març, 2022
La Cate de Figueres ha estat la guanyadora del V Premi Antoni Carné en la categoria d’Entitat, que concedeix l’Ens de l’Associacionisme cultural Català. 
14 novembre, 2022

Les pel·lícules escollides són ‘Crash’ de David Cronenberg´ (el 6 de maig) i ‘The Dreamers’ de Bernardo Bertolucci (el 10 de juny).

El Festival Internacional de Cinema de Catalunya (BCN FILM FEST), que celebrarà la sisena edició del 21 al 29 d’abril de 2022, torna a oferir una part de la seva programació als cineclubs adherits a la Federació Catalana de Cineclubs. Aquest és el cas del Cineclub Figueres de La Cate.

Les pel·lícules de la secció Imprescindibles, dedicada a clàssics del cinema d’autor de tots els temps, són la proposta del BCN FILM FEST per als cineclubs. Per a l’edició de 2022, el festival ha preparat un homenatge al productor Jeremy Thomas.

Des de la seva feina com a productor independent, al marge dels poderosos engranatges de Hollywood, Jeremy Thomas ha aixecat títols essencials de la història del cinema modern, com Feliz Navidad Mr. Lawrence, El último emperador, El cielo protector, Crash i Soñadores. I ho ha aconseguit intentant preservar els dos aspectes que fonamenten la seva manera de treballar: l’ambició artística i l’aspiració comercial.

La llista dels directors amb els quals ha col·laborat, com Nagisha Ôshima, Bernardo Bertolucci, David Cronenberg, Jonathan Glazer, Volker Schlöndorff, Jim Jarmusch i Terry Gilliam, entre d’altres, i els èxits obtinguts proven que ha tingut present aquesta

visió dual durant tota la seva carrera. I, d’una manera que podria recordar els directors-autors, sempre ha engegat projectes que l’han interessat des d’un punt de vista personal. En definitiva, la trajectòria de Jeremy Thomas suposa una reivindicació de la importància dels productors en el procés de la creació de pel·lícules, del paper del productor com a cineasta.

Més informació i venda d’entrades a http://www.lacate.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *