La Cate

La Cate és una entitat cultural fundada l’any 1921, per tant centenària, que va néixer sota el nom del Patronat de La Catequística. La nostra prioritat és acostar la cultura al major número de persones possible, tant de la ciutat de Figueres com de tota la comarca. En definitiva a tot aquell que visqui enamorat de la cultura, del teatre, la música o el cinema. Intentem teixir complicitats i col·laboracions amb els altres actors culturals de la ciutat, arribant a convertir-nos en un autèntic hotel d’entitats que acull una bona varietat d’associacions de diversos àmbits socials i culturals.

Comptem amb un centre polivalent amb 5 espais dedicats a activitats culturals de tot tipus. La sala Toni Montal, amb una capacitat per a 66 assistents, la sala d’espectacles, un teatre preparat per a 288 butaques, una sala d’exposicions, la plaça de la Cate, on hi fem tot tipus d’activitats de caire popular i el Bar de La Cate, punt de trobada de gran part del jovent de la nostra ciutat.


L’edifici racionalista de La Cate, dissenyat per l’arquitecte Emili Blanch compta amb la consideració de BCIN (Bé cultural d’interès nacional) i forma part del DOCOMOMO ibérico, com a equipament singular del Moviment Modern.


Programem teatre amateur i professional, concerts, exposicions, un cicle de putxinel·lis, cicles d’òpera i dansa en directe, una oferta de cinema clàssic i espectacles familiars, tot tipus de xerrades i conferències i activitats diverses per mirar d’ampliar el nostre rang d’acció i arribar a totes aquelles persones que tenen interès per la cultura.


Junta

President
Ricard Sayeras Quera

Secretària
Marta Cos Roig

Tresorera
Olga Porterias Ibáñez

Vocals 
Jaume Santaló Peix
Josep Salleras Ros
Lluís Illa Romans