Donació d’una placa escultòrica amb un retrat d’Eduard Bartolí a La Cate.

La Cate de Figueres ha estat la guanyadora del V Premi Antoni Carné en la categoria d’Entitat, que concedeix l’Ens de l’Associacionisme cultural Català. 
14 novembre, 2022

Figueres, 4 de juliol de 2024 – El passat 4 de juliol, la família de l’escultor Enric Camps, recentment desaparegut, va fer donació a l’espai cultural La Cate de Figueres d’una placa escultòrica que és un retrat d’Eduard Bartolí, destacat actor figuerenc i molt lligat a l’entitat. La peça s’instal·larà a la sala de l’ateneu que ja du el nom de Bartolí.

Abans de la seva mort, Enric Camps havia expressat en diverses ocasions el seu desig que aquesta obra en homenatge a Eduard Bartolí, un amic personal i una figura important en el teatre amateur de la comarca, restés a les instal·lacions de La Cate. Aquest somni ha estat portat a terme per la seva família i amics que van contactar amb l’entitat per a fer-ho realitat. La proposta va ser recollida pel president de l’ateneu, Ricard Sayeras, que no va dubtar a l’hora de fer-ne l’homenatge corresponent.

Durant l’acte de presentació, la filla d’Enric Camps va compartir unes paraules emotives, recordant el vincle entre el seu pare i Eduard Bartolí, així com la seva dedicació per finalitzar aquesta obra tan especial. La família Camps ha donat la placa a La Cate com un gest de reconeixement i estima per la contribució de Bartolí a la cultura teatral de la ciutat.

L’escultura, que representa un retrat detallat i expressiu de Bartolí, es col·locarà a l’entrada d’una de les sales del primer pis de l’edifici, que duu el mateix nom. Aquesta obra no només serveix com a homenatge a un gran actor, sinó també com un recordatori perdurable de l’amistat, la riquesa cultural i la passió per les arts.

Des de La Cate, volem expressar el nostre més profund agraïment a la família i als amics d’Enric Camps per aquesta generosa donació.

Comments are closed.